zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Hooghart sleept Miskin voor het gerecht

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Ronald Hooghart is niet te spreken over de behandeling die hij meent te hebben gekregen van de regering. Hij verwerpt het feit dat de regering het bestuur onder leiding van Miskin heeft ontvangen als bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Ook zal hij Miskin slepen voor het gerecht en zich in het openbaar uitspreken tegen de regering. “Onze advocaat heeft al een brief gestuurd naar de rechterlijke macht om aan te geven dat de verkiezingen niet correct zijn verlopen”, zegt Hooghart.

Hij keurt de werkwijze van de regering af. Het is voor  Hooghart moeilijk te accepteren, dat het bestuur onder leiding van Miskin onlangs heeft gesproken met president Chandrikapersad Santokhi. “Hij heeft een gemanipuleerd bestuur bij hem geroepen om te praten. Ik voel me niet gepasseerd, ik ben gepasseerd door de regering”, maakt Hooghart duidelijk.

Hij is daarom van plan binnenkort een manifestatie te houden tegen de regering om zich uit te spreken. De plaatst en tijd zal hij nog doorgeven. Hooghart vindt dat de regering en Miskin niet oprecht bezig zijn, en blijft volhouden, dat hij de rechtmatige voorzitter is van de Centrale van Landsdienaren Organisaties. Miskin werd  kortgeleden tijdens een vergadering van het CLO Collectief op 27 augustus gekozen tot de voorzitter, maar volgens  Hooghart was die verkiezing  onrechtmatig. Hij zegt zelf dat de rechter hem heeft verboden om een verkiezing te houden. Indien dit niet zo was, dan had hij Hooghart wel georganiseerd dat er een verkiezing kwam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart sleept Miskin voor het gerecht