donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(2)

Hooghart roept ‘de hele burgerij’ op om te protesteren donderdag

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), Ronald Hooghart wil protesteren met zijn organisatie. Dus “de hele burgerij wordt opgeroepen om te komen protesteren” bij kwakoe om 10.00u, omdat de situatie niet zo kan doorgaan volgens hem. Hij verwacht dat de burgerij zal opkomen om strijd te leveren. Hooghart vindt dat de regering dwingt tot acties, door zijn wanbeleid.

De vakbondleider verwacht voldoende mensen morgen, ondanks de vergadering niet druk was bezocht. Ongeveer 150 mensen hebben de presentielijst getekend. Hooghart wil de weg afsluiten bij Kwakoe afsluiten.

Hooghart haalt het ontslag van Gentle en Hellings aan als een scenario en zegt dat zij ten onrechte zijn ontslagen uit rancune.

Ook het huidige assembleelid Edward Belfort (ABOP), was aanwezig om de ambtenaren toe te spreken. Belfort benadrukte dat alleen family and friends worden geaccommodeerd. Verder heeft Belfort de vakbondsleider gefeliciteerd met de resultaat  van het kortgeding. Hooghart blijft de rechtmatige voorzitter van CLO. Michael Miskin is uitgemaakt voor Redi Musu.

Hooghart heeft zijn actiemodel niet prijsgegeven. “Te un drape da un sa syi,” zegt hij. Er wordt nu geëist dat de regering aan tafel gaat met CLO. Eerder gaf de regering aan dat er geen gesprek kan komen terwijl er een dispuut was in de organisatie, terwijl men volgens Hooghart wel sprak met Miskin. Nu de rechter een uitspraak heeft gedaan, is de weg open. Hooghart dreigt de president naar de rechter te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart roept 'de hele burgerij' op om te protesteren donderdag