zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
5
(1)

Hooghart laat zich niet afschrikken, maar weet hoe het hoort

lees ook ...

President Santokhi weggejaagd uit Apoera

President Santokhi heeft op 08 augustus jongstleden Kabalebo bezocht waarbij hij het houtbedrijf Greenheart en onder andere de dorpen Apoera, Washabo en Section bezocht. De steiger te Section werd ook...

De bestuursverkiezingen van de Centrale voor Landsdienaren Organisatie(CLO), die uitgeschreven waren voor gisteren mochten niet doorgaan. Het collectief van CLO-lidbonden onder leiding van Michael Misken heeft met het aanspannen van een kortgeding tegen Ronald Hooghart deze verkiezing kunnen stuiten. De  uitspraak van rechter Suzanne Chu  eist van de CLO-voorzitter  een dwangsom  van SRD.500.000,- als de verkiezing door zou gaan.

Hooghart is niet te spreken over de uitspraak van de rechter en reageerde met een spoedconferentie op het terrein van  de CLO. Hij deelt mee dat vanuit het collectief van de lidbonden, alles eraan wordt gedaan om het hoofdbestuur van de CLO af te schrikken. De  politiek is volgens hem de motor hierachter. Hij benadrukt dat hij de aanvallen niet vreest, maar wel de rechter gehoorzaamt, omdat hij een gehoorzame burger is.

De zittingsperiode van dit bestuur  eindigt in december van dit jaar. Volgens de uitspraak van de rechter mag alleen de Assemblée van de Ledenraad een tussentijdse verkiezing uitschrijven. Zowel het collectief onder leiding van Miskin, als het hoofdbestuur onder leiding van Hooghart mag geen tussentijdse verkiezing uitschrijven.

Hooghart en  Hugo Blankendaal lieten  weten dat de Centrale Raad van CLO opgeroepen zal worden om het hoofdbestuur te adviseren ten aanzien van het vonnis. Zij zullen dan handelen volgens het advies van deze Assemblee van de ledenraad.

Blankendaal gaf aan dat de COL geen negatieve gevolgen zal ervaren, indien hij geplaatst wordt op de nieuwe lijst van Hooghart, en eventueel een positie krijgt in CLO.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart laat zich niet afschrikken, maar weet hoe het hoort