maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
3
(1)

Hooghart houdt zich niet aan afspraken

lees ook ...

CBB krijgt hulp met digitalisering van Estland

De e-Governance Academy of Estonia (eGA) zal de digitalisering van de registratieprocessen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) komen ondrsteunen. In verband hiermee oriënteerde een delegatie...

Armand Zunder  heeft namens de Raad van Vakcentrales in Suriname(Ravaksur) gesprekken gevoerd om de breuk in het bestuur van de Centrale van landsdienaren  Organisaties te herstellen. Deze poging van dit overkoepelend orgaan, is niet geslaagd.

Uit zijn verslag is gebleken, dat Ronald Hooghart veel moeite heeft met de bestuursleden, die een motie van wantrouwen tegen hem hebben ondertekend. Hij wil alleen verder gaan als deze tegenstaanders zich distantiëren van deze motie en de aantijgingen tegen hem stoppen. De motie van wantrouwen stoort Hooghart enorm. Dit heeft hij in de gesprekken te kennen gegeven. Hij wenst niet meer samen te werken met de leden, die dit hebben gedaan. De CLO-lidbonden onder leiding van Michael Miskin willen wel een structurele oplossing voor het probleem.

Verder heeft Hooghart zich niet gehouden aan afspraken, die tijdens de verschillende gesprekken zijn gemaakt. Partijen mochten volgens afspraak niet in de media treden over deze zaak, totdat er een oplossing was gevonden. Hooghart heeft op 30 maart in het radioprogramma ABC Actueel zich negatief geuit ten aanzien van zijn tegenstaanders.

Hooghart heeft ook een verkiezing uitgeschreven voor vrijdag,. Hiervoor is Hugo Blanker voorzitter van COL groots binnen gehaald  als één van de kandidaten op de lijst van Hooghart. Er was voorgesteld om dit aan te houden tot mei, omdat de groep onder leiding van Miskin het oneens was met de gang van zaken. Volgens hen had Hooghart buiten de statuten van de CLO gehandeld.  Het heeft hem niet ervan weerhouden om woensdag op een persconferentie aan te kondigen dat de verkiezing toch doorgaat en dat hij, Hooghart ook op de kandidatenlijst komt te staan. Dit kon men stuiten met een rechterlijke vonnis.

Het voorstel van Zunder, die door Ravaksur is aangewezen het probleem op te lossen is  om een verkiezingscommissie samen te stellen. Beide kampen mogen een vertegenwoordiger aanwijzen en daarnaast  moeten er ook onafhankelijke ervaren juristen zitting hebben. De commissie  zal dan volgens de statuten van CLO en het huishoudelijk reglement de verkiezing uitschrijven.

Zunder heeft ook graag dat de hoofdbestuursverkiezing onder supervisie van het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname(Sivis), de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname of een notariskantoor geschied onder deze omstandigheden. De verkiezingscommissie moet uiteindelijk bepalen wie het zal doen.

Miskin is het eens met Zunder. “Het is niet gemakkelijk met Hooghart. Het probleem is dat hij kan gaan manipuleren” legt Miskin uit. Hij zegt ook dat de commissie zaken duidelijk moet vaststellen, wie precies mag deelnemen aan deze verkiezing. . “Wij vertrouwen hem helemaal niet omdat hij tot op dit moment heeft bewezen dat hij onstatutair handelt. Hij schorst en royeert mensen zomaar en we moeten elke keer bij de rechter zijn” vind hij.

Deze leider binnen CLO had deze situatie liever niet, omdat het niet goed is voor de organisatie. “Hooghart bewandelt hemel en aarde om zijn beleid voort te zetten en om aan te zitten”  aldus Miskin. Hooghart was niet bereikbaar voor commentaar. Meerdere pogingen  hiertoe zijn vruchteloos geweest.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart houdt zich niet aan afspraken