maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
4
(1)

Hooghart houdt Santhoki verantwoordelijk voor achteruitgang CLO

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gez...

Er is tussen Suriname en Frans-Guyana een intentieverklaring getekend voor gezondheidsdiensten. Het is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheids...

De eens grote Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisatie, kan nu maar op een klein aanhang rekenen. Bij de eerste algemene ledenvergadering van de ambtenarenvakbond dit jaar is het weer gebleken. Er waren nauwelijks dertig leden aanwezig, terwijl er tienduizenden ambtenaren  zijn. De laatste  vakbondsacties hadden ook niet het gewenste resultaat.

“Ronald Hooghart is niet uit te schakelen. Dat kan pas wanneer ik dood ben. Ik blijf vechten en de dingen zeggen zoals ze zijn. Maar de mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid” zegt de die hard vakbondsleider. Toch is Hooghart hoopvol gestemd. “Te a pina naki den dan ga je zien of ze niet gaan komen ondersteunen.” De organisatie heeft voor hem eerder tegenover grote problemen moeten staan.

Hooghart blijft erbij dat vakbonds- of protestacties mislukken uit ‘vrees voor rancune’. “De regering en diensthoofden schrikken de mensen af met allerlei boodschappen. Daardoor zijn minder mensen bereid het werk te laten om naar hier te komen.”  Hooghart is er zelfs zeker van, dat vakbondleiders zijn omgekocht, maar er wordt hiertegen niet opgetreden door de organisatie.

De voorzitter geeft toe dat CLO niet meer hetzelfde is, omdat de regering verraad pleegt tegenvover instituten. Hij meent ervan bewust te zijn dat Santhoki de hele vakbeweging tegen elkaar uitspeelt, om straks te blijven staan tegenover een aantal ja-knikkers, die hij huisslaven noemt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart houdt Santhoki verantwoordelijk voor achteruitgang CLO