maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Hooghart betreurt scheuring tijdens bigi yari

lees ook ...

Surinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezon...

Studenten die in Cuba studeren hebben van het ministerie van Volksgezondheid een partij goederen ontvangen. Het gaat om een donatie van verbruiksartikelen voor de handhaving van de veiligheid van deze...

De Centrale voor Landsdienaren Organisaties bestaat al  vijftig jaar. Dit feest werd op woensdag  met gemengde gevoelens gevierd. Voorzitter Hooghart is erg tevreden met de verworvenheden, maar droevig om de huidige scheuring in deze vakorganisatie.

Zijn teleurstelling in de acht hoofdbestuursleden verbergt hij niet. “Dit is een scheuring die niet nodig was”, zegt Hooghart tegenover de media. De CLO-voorzitter vindt dat het opportunistisch gedrag van de groep, waaronder zijn oude boezemvriend Miskin de huidige situatie heeft veroorzaakt.  Hooghart vindt ook, dat de huidige regering bezig is de vakbeweging tegen elkaar uit te spelen.

Rishma Kuldipsing  de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken probeert  alle partijen op een rij te krijgen. “Deze regering communiceert continu met de vakbeweging. U bent op de hoogte van alles wat we doen. Laten we niet kijken naar de voordelen van het personeel alleen, maar hoe we samen ook de ministeries en de organisaties kunnen opkrikken”, zo klonk de  oproep van  de bewindsvrouw Kuldipsingh aan de vakbondsleiders.

De bigi yari werd gevierd in het hoofdkwartier van CLO aan de Gemenelandsweg, met een klein aantal aanwezigen. Hooghart en Blankendaal  benadrukten dat de twk van de ambtenaren spoedig moet worden uitbetaald. Hooghart liet er geen twijfel over bestaan, dat de regering “oorlog’ mag verwachten als dat niet gebeurt. De eerdere ultimatum was  15 april. Er is niet gezegd hoeveel tijd de regering nodig heeft. Sommigen zien Blankendaal als de nieuwe voorzitter van de vakorganisatie.

Onder de gasten bevonden zich Marcelino Nerkust van de Fols en Armand Zunder van Ravaksur

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart betreurt scheuring tijdens bigi yari