zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
2.9
(21)

Hooggeschoolde en sluwe oplichter Hoefdraad pakt Interpol

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

Ons aller Boefie (Gillmore Hoefdraad) of liever Givemore, heeft de grote politieorganisatie Interpol in zijn netten als het tenminste geen neppe(niet echte) Interpol actie is. Interpol schijnt te vinden dat de vervolging van Givemore Boefie politiek gemotiveerd is. Zij vinden dat zijn mensenrechten op grove wijze zijn geschonden door de Surinaamse regering. Hoefdraad heeft zorgvuldig en skilfull zijn net over ‘Interpol’ uitgespreid… en ze gevangen.

‘Interpol’ vindt de beschuldigingen tegen Hoefdraad ernstig verontrustend. Het rechtsysteem van Suriname zou niet onafhankelijk zijn en de fundamentele rechten van het volk niet respecteren. Conclusie: ‘Interpol’ heeft ‘poep’ in de ogen en ziet niet goed. Hoefie of Boefie heeft zijn schaakverstand gebruikt net zoals de vorige president deed om vriend en vijand schaakmat te zetten, want Givemore is een schaker en een goede ook. Hij won vele schaaktoernooien in Suriname en zelfs in de USA. Dat geeft aan waarom het hem ook is gelukt ‘Interpol’ schaakmat te zetten.

Ik ga hier niet alle frauduleuze bewegingen van Hoefdraad zitten uitpluizen, want daar zijn we volgend jaar nog niet klaar mee.  Boefie werd in 2010 in dienst genomen als Governor van de Centrale Bank met een naar Surinaamse maatstaven torenhoog salaris van SRD 80.000 per maand dat toen een waarde had van ongeveer 25000 US dollars.

Gillmore Hoefdraad, President van de Centrale Bank overschreed het schuldplafond waarop een maximum gevangenisstraf stond van tien jaar. Zijn politieke partij haalde die straf toen uit het wetboek omdat ze een grote meerderheid in het parlement hadden. In 2020 werd Hoefdraad minister van Financiën. Het kwam uit dat er 100 miljoen US dollar was verdwenen bij de Centrale Bank. De Governor die daar zat, Robert-Gray van Trikt werd opgesloten voor belangenverstrengeling en vervalsing van data van leningen. (Hij was op zichzelf bezig en dát werd niet getolereerd door Baas). Hoefdraad was medeschuldig aan de verdwijning van de USD100.000.000 want ten tijde van de verdwijning was hij minister van Financiën.

Hoefdraad was in 2015 nodig als minister van Financien om te doen wat Baas wilde. Daar stond tenslotte zijn grote salaris tegenover. Wanneer het land uiteindelijk financieel gebroken zou zijn en de wisselkoers door het misdadig Financieel-Economisch beleid van 01 op 03 naar 01 op 20 zou gaan, kon hij nog heel wat met zijn salaris van SRD80,000 in plaats van met een gemiddeld salaris toen van SRD1500. Wie denkt dat die twee grote schakers dát toen niet wisten, heeft het mis.

Glenn Gersie nam over als Governor van de Centrale Bank, maar diende zijn ontslag in, omdat hij als Governor van de Centrale Bank niet wilde meewerken aan het opzeggen van de Memorandum of Understanding die monetaire financiering verbood. De samenwerking met hen, die het in werkelijkheid voor het zeggen hadden, werd toen onmogelijk en Gersie moest weg. Gersi is maar één of twee maanden President van de Centrale Bank geweest.

Als Gersie binnen twee maanden weg moest omdat hij als eindverantwoordelijke niet mee wilde werken aan het onmaatschappelijk en misdadig handelen met de Surinaamse Financien, hoe kan Hoefdraad dan onschuldig zijn als hij vijf jaar Governor is geweest van de CBvS en daarna weer vijf jaar als minister van Financien? En notabene is tijdens die periode de financieel-economische situatie van Suriname in een diepe put gebracht. De wisselkoers voor de US dollar was 01 op 03 begin 2010 en 01 op 20 begin 2020. Wat betaalde u toen voor producten en wat betaald u nu? Hoefdraad voelde de neergang niet. Dat was goed van te voren geregeld met zijn hoge salaris.

Gersie weigerde als eindverantwoordelijke van de moederbank ook om het bedrag aan kasreserves omlaag te brengen, zodat Baas en consorten het geld konden vermorsen. En als u tussen de regels doorleest is Hoefdraad als eindverantwoordelijke in alle vernietiging van de monetaire en economische stabiliteit in Suriname zeer meegaand en ook leidend geweest. Hij was tenslotte de eindverantwoordelijke van de CBvS. Hij verdiende uiteindelijk toch wel SRD 80.000. Daar had hij de neergang van de Surinaamse economie voor over.

Andere illegale verdienmodellen als minister van Financien waren onder andere de verkoop van overheidspanden aan de Centrale bank om illegaal grof geld aan de CBvS te onttrekken. Sommige van die panden staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De panden zijn geplaatst op naam van allerhande stichtingen en Naamloze vennootschappen. Ze waren overgefactureerd en brachten tezamen 105 miljoen Euro op. De Centrale Bank mág helemaal geen vastgoed kopen! Givemore Boefdraad zijn hele gezicht, profiel en schaduw schreeuwen fraudeur, oplichter, Dief!

Geen Interpol verandert iets aan het feit dat Boefdraad een sterke pion op het schaakbord van een boevenbende was. Ze moeten maar uitkijken dat zij niet schaakmat zijn gezet  door een oplichter!

 

Note: Hoefdraad was nooit op de Rednotice opsporingslijst van Interpol

 

C V

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooggeschoolde en sluwe oplichter Hoefdraad pakt Interpol