dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
3.5
(4)

Hoog aantal tienerzwangerschappen in Matawaigebied

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

President Chandrikapersad Santokhi en delegatie hebben tijdens zijn bezoek aan het Matawaigebied in het ressort Boven-Saramacca van de granman te horen gekregen dat er veel tienerzwangerschappen zijn in het gebied. Dit baart de gemeenschap zorgen. De delegatie bracht een vervolgbezoek aan het dorp Poesoegroenoe waar er is gesproken met het traditioneel gezag.

Het staatshoofd heeft vanuit regeringszijde oplossingsmodellen gepresenteerd voor tal van problemen waarmee de bewoners van het gebied te kampen hebben.
Steven Mac Andrew, minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) was onderdeel van de presidentiële delegatie. Minister Mac Andrew geeft aan dat, gekeken naar de noden in het gebied met betrekking tot arbeid, werkgelegenheid en jeugdzaken, er vanuit het ministerie geholpen moet worden om richting te geven aan een plan waarmee de gemeenschap geholpen kan worden.

De bewindsman heeft zijn hulp toegezegd om op kort termijn verlichting te brengen in de noden van de bevolking. Het hoge aantal tienerzwangerschappen kwalificeert het ministerie als een groot risico onder jongeren. Volgens de bewindsman is het een issue die verder besproken moet worden, zodat in kaart gebracht wordt in welke mate het in het Matawaigebied voorkomt. Op basis daarvan zullen de benodigde interventies gepleegd worden.

“Hierbij kan men denken aan bijscholing van de jonge moeders die vanwege hun zwangerschap niet verder naar school kunnen en andere zaken waarbij het ministerie kan helpen, zoals arbeidsbemiddeling waarbij zij worden geholpen aan werk”, zegt de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoog aantal tienerzwangerschappen in Matawaigebied