woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Hoofdkantoor douane wordt afgebouwd

lees ook ...

Kabinet vp overhandigt hamermolens aan Dorpen Ston Huku en B...

Het stimuleren van ondernemerschap onder vrouwen is een prioriteit bij het directoraat Beleidsuitvoering, Monitoring en Evaluatie (BME) van het Kabinet van de Vicepresident. In lijn met deze doelstell...

Op donderdag 3 augustus 2023 vond de ondertekening plaats van een belangrijke dienstverleningsovereenkomst tussen het ministerie van Openbare Werken (OW) en de verantwoordelijke partij belast met het afbouwen van het hoofdkantoor van de douane. De bouwwerkzaamheden voor dit cruciale project hebben geruime tijd stilgelegen, maar dankzij de ondertekening van de overeenkomst komt er nu schot in de zaak.

De dienstverleningsovereenkomst omvat de projectvoorbereiding en directievoering voor de afbouw van een verdiepingsgebouw dat als hoofdkantoor voor de douane op de Nieuwe Haven zal dienen, evenals de uitvoering van installatiewerken en supervisie.

Volgens de directeur Bouw- en Stedenbouwkundige Werken (BSW), Vijay Doerga Misier, is het project niet alleen een kwestie van bouwkundige werken, maar zullen er ook verschillende nutsvoorzieningen geïnstalleerd moeten worden. Het traject van het project is niet zonder uitdagingen geweest, omdat de opdrachtgever, gebruiker en aannemer vaak niet op één lijn zaten. De input van de douane als toekomstige gebruiker bleek van onschatbare waarde bij het optimaliseren van het ontwerp.

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de bouwkundige experts, de aannemer en de directievoerder kunnen de benodigde aanpassingen nu worden gerealiseerd, evenals de installatie van de nutsvoorzieningen. Naar verwachting zal het gebouw over enkele maanden in gebruik worden genomen. Het project omvat een voorbereidingsperiode van één maand en acht maanden supervisie tijdens de uitvoering.

Waarnemend hoofd van de douane, Shardha Ghirwar, benadrukte dat het hoofdkantoor zal dienen voor de Inspectie en de Ontvanger der Invoerrechten en Accijnzen, beide essentiële onderdelen van de douaneorganisatie. Namens het douanekorps bedankte zij de minister voor zijn inzet om de bouw af te ronden, zodat de douane binnen afzienbare tijd haar intrek kan nemen in het nieuwe hoofdkantoor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoofdkantoor douane wordt afgebouwd