donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Hoofdkantoor ACTO in Brazilie geopend

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

Het Verdrag voor Amazonische Samenwerking (Amazon Cooperation Treaty Organization – ACTO) werd op 14 december 1978 opgericht in Brasilia, Brazilie. De organisatie legt zich toe op het creëren van een organisatorische inrichting die bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van de Amazone regio. In 1998 werd 

Op donderdag 21 oktober 2021 vond de inauguratie van het nieuwe hoofdkantoor van de ACTO plaats in Brasilia, Brazilië. Ambassadeur Marlon Mohamed Hoessein nam namens Suriname deel aan het evenement. Vice-President, Hamilton Mourão, en de minister van Buitenlandse Zaken van Brazilië, Ernesto Araújo woonden de inauguratie bij.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) bracht in een videoboodschap zijn felicitaties over. Hij gaf in zijn toespraak aan dat Suriname als land met een hoge bosbedekking, lage ontbossing en een CO2 negatieve omstandigheid, het nationaal beleid voor het behoud van gezonde bossen en ecosystemen ondersteunt.

In dit kader hecht Suriname heel veel waarde aan ACTO als een essentieel en noodzakelijk platform voor regionale samenwerking. Minister Ramdin heeft daarom alle lidlanden opgeroepen deze samenwerking te versterken die gericht is op het ondersteunen van lokale en tribale gemeenschappen, het beschermen van de regenwouden en het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Ook benadrukte de bewindsman, dat de regering van Suriname de inspanningen van het Permanent Secretariaat van ACTO bij het vervullen van het mandaat van de lidstaten volledig ondersteunt en waardeert. Hij zei te hopen op een productieve werkomgeving en dienstverlening naar de Amazonegemeenschappen met de ingebruikname van dit nieuwe hoofdkantoor.

De overeenkomst voor ACTO werd in 1998 te Caracas Venezuela door de regeringsleiders van Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela de overeenkomst aangepast en ondertekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoofdkantoor ACTO in Brazilie geopend