zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Hoofdinspecteur Reumel op Global Leadership Forum

lees ook ...

Surinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten v...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblle (DNA) aangegeven, dat het verlichten van de noden van kwetsbare gezinnen binnen de samenleving een cruciale prioriteit is. Als onderd...

Hoofdinspecteur van politie Marcha Reumel heeft een spreekbeurt vervuld tijdens de 5-daagseconferentie: de Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum in Washington, Verenigde Staten. Reumel sprak woensdag 20 oktober over hervormingen die zij aanbeveelt binnen het politieapparaat en op internationaal niveau. Het thema van de conferentie is: ‘Global Leadership Forum for a Resilient  and Inclusive World’ en werd gehouden van 18 -22 oktober. 

De functionaris vindt de hervormingen erg belangrijk, want op die manier kan er wereldwijd een betere integratie ontstaan van het politiewezen binnen de sociale maatschappij. Er zal daarbij een methode gebaseerd op wetenschappelijk aanpak, gehanteerd worden. “Politieagenten en burgers komen met de aanbevolen internationale aanpak in een betere verhouding tot elkaar te staan, en dat is ook op mondiaal niveau zeer nodig”, betoogt hoofdinspecteur Reumel.

De hoofdinspecteur heeft een master graad in Onderwijskunde. Ze werd door de Amerikaanse ambassade in Suriname alsook het Internationaal Instituut voor Onderwijs in de hoofdstaat Washington DC van de Verenigde Staten van Amerika als enige uit Suriname geselecteerd voor deelname aan het internationale Hubert H. Humphrey Fulbright exchange Fellowship Program 2021- 2022.

Momenteel bevindt zij zich met professionals, geselecteerd uit ruim 180 landen in de Verenigde Staten, waar zij zich gedurende een jaar aan de Penn State University in de staat Pennsylvania studeert. Het is de bedoeling dat gedurende deze periode haar competenties naar internationaal niveau worden getild. Het doel van het programma is gericht op het ontwikkelen van competenties van toekomstige leiders.  “Als Surinaamse wil en zal ik ter ere van mijn land naar vermogen mijn kennis en kunde ter beschikking stellen op nationaal en internationaal niveau”, aldus hoofdinspecteur Marcha Reumel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoofdinspecteur Reumel op Global Leadership Forum