donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Honderden boeren hebben behoefte aan compensatie

lees ook ...

Spoed huisartsenposten weer noodzakelijk gebleken

De spoed huisartspraktijken zijn weer dringend nodig gebleken tijdens de huidige uitbraak van de rota-virus infectie. Velen melden zich aan bij de spoedeisende hulp, terwijl zij evengoed geholpen zoud...

Landbouwgronden hebben schade opgelopen door waterschade. De wateroverlast heeft het grootste deel van de gewassen vernietigd. Vijftienhonderd boeren hebben zich geregistreerd voor financiële ondersteuning van het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV)

De minister van LVV Parmanand Sewdien, sprak op een persconferentie van het ministerie van Openbare Werken. Het verzoek voor een eerste deelbetaling zal Sewdien op 7 juni indienen bij het ministerie van Financiën.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) gaf toe dat het onderlopen van gebieden voor een groot deel te maken heeft met achterstallig onderhoud. Ook zij  sprak gisteren op de persconferentie.

“Als we er niets aan doen, hebben we over een paar jaar dezelfde situatie.” De LVV-minister noemde  klimaatverandering, waarbij er sprake is van veel regen en aanhoudende droogte.

Sewdien heeft gepleit voor waterbeheersing, zodat niet alle water wordt afgevoerd, maar dat een deel beheerd wordt. Het moet worden achtergehouden voor droge tijden. Op die manier kan de voedselzekerheid worden gegarandeerd. LVV  werkt reeds hieraan. Er zijn ook gesprekken met het buitenland over voedselzekerheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHonderden boeren hebben behoefte aan compensatie