maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
4.6
(5)

Honderden ambtenaren betrapt met dubbel salaris; ook dode personen ontvingen geld

lees ook ...

Mr. Essed: “Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft...

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven...

In Suriname zijn tijdens de verplichte landsdienarenregistratie, honderden gevallen van misstanden binnen het ambtenarenbestand aan het licht gekomen. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft recentelijk onthuld dat er veel onregelmatigheden zijn geconstateerd, waaronder ambtenaren die dubbel salaris ontvingen, 8.000 tot 9.000 ambtenaren zonder werkplek, en zelfs overleden personen die toch werden uitbetaald. Daarnaast werden rekeningnummers gevonden waarop 30 tot 40 lonen werden doorgesluisd.

Deze onthullingen kwamen aan het licht na de verplichte registratie van landsdienaren, een maatregel die werd ingevoerd door minister Somohardjo sinds zijn aantreden. De minister benadrukte dat deze registratie niet werd uitgevoerd om aan het IMF-programma te voldoen, maar om de effectiviteit van de overheid te verhogen en een beter overzicht te krijgen van het personeelsbestand, dat uit ongeveer 52.000 ambtenaren bestaat.

Hoewel de verplichte registratie positieve resultaten heeft opgeleverd door deze misstanden te ontmaskeren, betreurt minister Somohardjo dat er ook fouten zijn gemaakt. Zo werden leerkrachten abusievelijk van de lijst verwijderd, waardoor zij ten onrechte niet geregistreerd stonden als ambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De minister heeft inmiddels zijn welgemeende excuses aangeboden aan de getroffen leerkrachten en benadrukt dat het nooit zijn bedoeling was om mensen onheus te bejegenen. Hij verzekerde dat dit probleem inmiddels is opgelost.

Minister Somohardjo blijft vastberaden om het overheidsapparaat transparanter en effectiever te maken. De verplichte registratie is een belangrijke stap in dit proces, dat decennialang vervormd is geweest. De minister blijft zich inzetten voor een rechtvaardig en efficiënt ambtenarenbestand in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHonderden ambtenaren betrapt met dubbel salaris; ook dode personen ontvingen geld