woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Honderd huishoudens Bambiproject krijgen stroom

lees ook ...

Gajadien pleit voor ordening goudsector

 VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien pleit in een gesprek met TBN Prime Alert  voor ordening van de goudsector. Als de wetgeving aangepast wordt zal het land er voordeel aan hebben. Volgens de volksv...

Binnenkort zullen honderd huishoudens te Bambiproject in het district Marowijne, voorzien zijn van stroom. Dit gebied is jarenlang zonder elektriciteitsaansluiting gebleven. Zaterdag is middels het plaatsen van de eerste paal het startsein gegeven voor het elektrificatieproject te Moengo. “Koko lampu no de mo”, jubelt Mario Leewani, bewoner van het Bambiproject.

“Ik heb al drie jaar mijn ijskast staan zonder het te kunnen draaien. Deze ellende is nu afgelopen”, aldus Leewani. Met het plaatsen van de stroompaal is het project daadwerkelijk van start gegaan. Nu moet men er vaart achter zetten om zich te registreren en de huisinstallaties in orde te maken. “Wacht u niet totdat men klaar is met het netwerk, anders kunt u niet meer worden aangesloten”, waarschuwt Marcel Eindhoven, technisch directeur van de EBS.

De EBS zal ervoor zorgen dat alle bewoonde gebieden in Suriname aangesloten zullen worden op het elektriciteit netwerk, te beginnen met het Bambiproject in Moengo. Wel zullen de bewoners een erkende installateur in handen moeten nemen om de installaties uit te voeren. “Onkunde kan leiden tot kortsluiting en brand veroorzaken”, zei plaatsvervangend president-commissaris Clifton Linga.

Leo Brunswijk, nieuwbakken algemeen directeur van de EBS, zegt dat de snelheid van de uitvoering van het project afhankelijk is van het weer, transport en de bereikbaarheid van het gebied. Hij riep de bewoners ook op om hun installatie ten behoeve van hun huisaansluiting zo snel als mogelijk in orde te gaan maken om stagnatie te voorkomen: “Un set’ a installatie fu no kis’ stagnatie’, rijmde hij.

Brunswijk benadrukte nogmaals dat dit voor oponthoud zal zorgen als men niet aan deze verplichting voldoet. Ook zijn de bewoners op het hart gedrukt om op tijd aan hun betalingsverplichtingen te voldoen: “Gaat u op tijd betalen, als u dat niet doet zult u weer worden afgesloten, en dat wil u niet.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHonderd huishoudens Bambiproject krijgen stroom