zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Honden zijn ook slachtoffers van slechte economische situatie

lees ook ...

Werknemers SLM vragen om hulp waarnemend president Brunswijk...

Leden van de bond van personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) hebben zich verzameld op het bordes van het Kabinet van de Vicepresident, waar ze een dringend verzoek hebben gedaan aan ...

Mensen lijden zwaar onder de economische situatie. Huisdiereigenaren kiezen nu steeds meer ervoor om hun viervoeters te dumpen, omdat het duurder wordt om hen te onderhouden. Dit is bij wet verboden. Toch wordt Stichting Dieren Bescherming steeds meer ermee geconfronteerd.

“Honden en puppies worden steeds vaker in de omgeving van het dierenasiel gedumpt of achtergelaten op percelen van willekeurige huizenbezitter” volgens beheerder Sandra van Linden. “Maar plek voor deze dieren is er vrijwel niet in het dierenasiel. “Wij zijn een opvang voor zwerfdieren in nood. We krijgen al veel dieren aangeboden. De capaciteit aan beschikbare ruimte is met 26 hokken al maximaal.”

De coronapandemie heeft de grootschalige sterilisatie- en castratieprogramma’s geremd, waardoor die niet volledig uitgevoerd konden worden. Dit jaar wordt het sterilisatieproject Caribbean Spay Neuter vervolgd. De Stichting Dieren Bescherming maakt  zich sterk om het grootschalige jaarlijkse sterilisatieproject met buitenlandse dierenartsen, eind dit jaar, weer op te pakken.

Voorzitter van de Henk Abrahams Stichting, die zich onder andere bezighoudt met het voeden van zwerfhonden, Cynthia Ashruf, bevestigd dat meer honden worden gedumpt. De enorme prijsstijgingen voor dierenvoeding zijn hier debit aan. Zij pleit voor het opbrengen van dierenvoeding op de lijst van eerste levensbehoeften, die betaalbaar moeten blijven, omdat een dier ook een levend wezen is, die dagelijks moet eten en drinken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHonden zijn ook slachtoffers van slechte economische situatie