vrijdag 29 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
2.5
(2)

Hollandse Kamp maakt korte metten met ontbossing in leefgebied

lees ook ...

Startsein tot rehabilitatie Wasima en Clarapolder

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vergezeld van Landbouw-directeur Jitendra Kalloe  en districtscommissaris Senrita Gobardhan dinsdag 23 maart jongstleden, offi...

Het bestuur van Hollandse Kamp in het district Para heeft  door kordaat optreden de grondverzet werkzaamheden in hun leefgebied stopgezet. Bewoners die woensdag in hun kostgrond waren, werden geconfronteerd met de ontbossing. Ze hebben waargenomen dat daar een weg wordt aangelegd.

Het districtscommissariaat van Para is op de hoogte gesteld van de kwestie. Het is nog onbekend wie de opdracht heeft gegeven om het bos open te stoten. Zij hopen spoedig erachter te komen wie de opdracht heeft gegeven voor de aanleg van een weg. Benadrukt wordt dat zij niet zullen toestaan dat er ontbossingswerkzaamheden in hun leefgebieden plaatsvinden.

“Wat vaststaat is dat wij niet zullen toelaten dat de werkzaamheden worden voortgezet en daarom houden wij de zaak nauwlettend in de gaten”, zegt Sergio Jubithana, dorpshoofd van Hollandse Kamp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHollandse Kamp maakt korte metten met ontbossing in leefgebied