zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
2.5
(2)

Hollandse Kamp maakt korte metten met ontbossing in leefgebied

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

Het bestuur van Hollandse Kamp in het district Para heeft  door kordaat optreden de grondverzet werkzaamheden in hun leefgebied stopgezet. Bewoners die woensdag in hun kostgrond waren, werden geconfronteerd met de ontbossing. Ze hebben waargenomen dat daar een weg wordt aangelegd.

Het districtscommissariaat van Para is op de hoogte gesteld van de kwestie. Het is nog onbekend wie de opdracht heeft gegeven om het bos open te stoten. Zij hopen spoedig erachter te komen wie de opdracht heeft gegeven voor de aanleg van een weg. Benadrukt wordt dat zij niet zullen toestaan dat er ontbossingswerkzaamheden in hun leefgebieden plaatsvinden.

“Wat vaststaat is dat wij niet zullen toelaten dat de werkzaamheden worden voortgezet en daarom houden wij de zaak nauwlettend in de gaten”, zegt Sergio Jubithana, dorpshoofd van Hollandse Kamp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHollandse Kamp maakt korte metten met ontbossing in leefgebied