dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Hogere bustarieven na lockdown

lees ook ...

The exchange rate approaches the mythical SRD 35 to US$ leve...

On Friday, the exchange rate for the US dollar, as reported by the Central Bank of Suriname (CBvS), surpassed the enchanted threshold of SRD 35. A rate of SRD 37 for the US dollar is already used by a...

De voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsingh, geeft aan dat het stadstarief van SRD 5, reeds lang achterhaald is. “De wisselkoers en de prijzen voor onderdelen zijn drastisch gestegen’’, zegt hij.

De PLO heeft gesprekken gevoerd met een commissie van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en volgens Mahadewsing, zullen de nieuwe tarieven na 18 juni ingaan. De oude tarieven zullen aan de hand van de huidige economische situatie in het land aangepast worden. “Het tariefvoorstel zal heel erg hoog zijn. De regering mag haar hart vasthouden.” zegt Mahadewsingh.

Voor de PLO is het duidelijk dat de samenleving de nieuwe tarieven niet zal kunnen betalen. De regering dient daarom mogelijkheden in kaart te brengen om de tarieven betaalbaar te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHogere bustarieven na lockdown