donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Hoger beroep 8-decemberstrafproces op 29 juli

lees ook ...

54 vreemdelingen genaturaliseerd

De Nationale Assemblée (DNA) heeft in de openbare vergadering van dinsdag 06 december 2022 de ontwerpwet houdende verlening van de Surinaamse Nationaliteit door naturalisatie aan 54 personen met algem...

Gisteren zijn de dagvaardingen de deur uitgegaan voor de vijf verdachten van de 8-decembermoorden, die in hoger beroep gingen. Ondertussen zijn ze uitgereikt. Op 29 juli aanstaande wordt de zaak behandeld door het Hof van Justitie. De vijf verdachten zijn Desi Bouterse, Ernesto Geffrey, Iwan Dijksteel, Benny Brondenstein en Stephanus Dendoe volgens substituut officier van Justitie, Ruth Nunes.

De rechters in de kamer van het Hof van Justitie tijdens deze zaak zijn, Anand Charan, Dinesh  Sewrattan & Dennis Kamperveen. Namens het Openbaar Ministerie (OM) is de advocaat-generaal aangewezen om op te treden. De andere veroordeelde mensen in deze zaak zijn niet in hoger beroep gegaan.

De informatie waarom tijdens deze zaak de procureur-generaal niet optreedt zoals gewoonlijk kan niet worden prijsgegeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoger beroep 8-decemberstrafproces op 29 juli