maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Hoger beroep 8-decemberstrafproces op 29 juli

lees ook ...

Surinaamse cabaretier Luciën Vriese overleden op 68-jarige l...

Luciën Vriese, een geliefde figuur in de Surinaamse cabaretwereld en bekend van de populaire cabaretgroep ‘1 en 1 is 3’, is op donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Het verdrietige nieu...

Gisteren zijn de dagvaardingen de deur uitgegaan voor de vijf verdachten van de 8-decembermoorden, die in hoger beroep gingen. Ondertussen zijn ze uitgereikt. Op 29 juli aanstaande wordt de zaak behandeld door het Hof van Justitie. De vijf verdachten zijn Desi Bouterse, Ernesto Geffrey, Iwan Dijksteel, Benny Brondenstein en Stephanus Dendoe volgens substituut officier van Justitie, Ruth Nunes.

De rechters in de kamer van het Hof van Justitie tijdens deze zaak zijn, Anand Charan, Dinesh  Sewrattan & Dennis Kamperveen. Namens het Openbaar Ministerie (OM) is de advocaat-generaal aangewezen om op te treden. De andere veroordeelde mensen in deze zaak zijn niet in hoger beroep gegaan.

De informatie waarom tijdens deze zaak de procureur-generaal niet optreedt zoals gewoonlijk kan niet worden prijsgegeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoger beroep 8-decemberstrafproces op 29 juli