zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
0
(0)

Hoge officieren opleiding KPA afgesloten

lees ook ...

Awareness activiteit onder kinderen voor dieren welzijn

De IDB en IICA hebben het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bijgestaan om op 04 augustus jongstleden awareness activiteiten te ontplooien met betrekking ...

Het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) heeft zestien functionarissen afgeleverd die de eerste Hoge officieren Opleiding Penitentiaire Ambtenaren (HOPA) met succes hebben afgerond. De groep nam op 17 december haar diploma in ontvangst uit handen van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

De 16 geslaagden van de Hogere Opleiding Penitentiaire Ambtenaren zijn op maandag 27 december bevorderd tot Opper Penitentiaire Ambtenaren. Imran Molai en Vidjai Hiera zijn ook benoemd zijn tot Penitentiaire Onderdirecteur. Onderdirecteur Joyce Pané-Alfaisi is bevorderd en benoemd tot Penitentiaire Directeur, terwijl de penitentiaire ambtenaren Suresh Koendjibiharie, Barbara Ost en Chanderban Sewlall zijn bevorderd en benoemd in de rang van Penitentiaire Onderdirecteur.

Gilbert Krind, secretaris van de bond bij het KPA, gaf aan dat een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Het KPA is blij met het vervolgen van studies binnen het korps. Verder zegt de secretaris dat de praktijk leert dat het geen gemakkelijke bijdrage zal zijn om als nieuw kader binnen de organisatie te bewegen en zaken vlot te doen verlopen. Hij sprak de hoop uit dat de leden de nodige ondersteuning van het managementteam zullen krijgen. Het KPA draagt professionaliteit hoog in het vaandel.

Beleidsadviseur Georgetine Acton zegt dat de organisatie sinds de jaren negentig bezig is met het upgraden van de organisatie. Maar helaas lukte dat niet, aldus Acton. Het is een uitdaging geweest om de 16 penitentiarie ambtenaren op 18 mei 2020 een aanvang te doen maken met de HOPA. Dit in een periode waarin de Covid-pandemie haar intrede deed en afstand onderwijs noodzakelijk werd.

“Ondanks alle aanpassingen en veranderingen is er met de medewerking van de docent, het korpshoofd en de minister gelukt de opleiding tot een goed einde te brengen”, stelt de beleidsadviseur. Ze gaf de geslaagden mee te laten zien wat ze hebben opgedaan tijdens de opleiding en dat ook tonen in de praktijk te tonen.

Korpshoofd Regillio Blijd sprak van een historisch moment voor het KPA. Ze zullen nu een leidinggevende functie binnen het korps hebben. Verder gaf het korpshoofd de nieuwbakken functionarissen mee om niet neer te kijken op anderen. “Een diploma is het bewijs dat je een studie hebt gedaan, maar probeer onder alle omstandigheden de organisatie hoog te houden”.

Ook de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone, toonde zich ingenomen met het afronden van de opleiding door de KPA’s. De directeur meent dat dit een nieuwe uitdaging is voor het ministerie en vooral voor het korps. Hij voegde tot slot er aan toe dat er reeds een traject voor de hervorming van de regelgeving binnen de organisatie is ingezet.

Minister Kenneth Amoksi zei dat Suriname het eerste land binnen het Caribisch gebied is dat met deze opleiding is gestart en ook nog op dit niveau. De bewindsman haalde aan dat er nog sprake is van een onderbezetting binnen de verschillende korpsen, maar dat eraan gewerkt wordt om deze onderbezetting tot het verleden te doen behoren.

De reguliere bevordering, waarbij 201 penitentiaire ambtenaren zijn bevorderd in een naast hogere rang, heeft op dinsdag 28 december plaatsgevonden in de penitentiaire strafinrichting waar de penitentiaire ambtenaren werkzaam zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoge officieren opleiding KPA afgesloten