dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Hoge inflatie en stijging aanrijdingen dwingen tot verhogen WA-dekking

lees ook ...

ultimatum: adviseur Melvin Linscheer eruit, of Brunswijk d...

- ultimatum: veiligheidsadviseur Melvin Linscheer eruit, of Brunswijk doet niet meer mee - De gezondheidszorg zal de komende covid-golf niet aankunnen - Voedsel wordt in Suriname dagelijks duurder. ...

De Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam) verhoogt de standaard WA-dekking vanaf 1 augustus naar SRD 70.000. De minimale dekking voor een voertuig was vorig jaar rond deze tijd gestegen van SRD 25.000 naar SRD 30.000. De dekking voor personen die zich op de bromfiets verplaatsen zal vanaf komende maand vastgesteld zijn op SRD 18.750.

Survam gaat over tot deze stap vanwege onder meer de aanhoudende hoge inflatie. Het gevolg hiervan is dat de kosten van claimafwikkeling fors zijn toegenomen. Verder merkt Survam op, dat er een stijgende trend van aanrijdingen waar te nemen is door de verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ligt de veroorzaakte schade vaker veel hoger dan de standaard WA-dekking.

Verhoging van de WA-dekking kan noodzakelijkerwijs alleen tegen een aanpassing van de premie voor zowel nieuwe verzekeringen als bestaande polissen, die moeten worden verlengd. De Survam rekent erop dat door de verhoging er een betere bescherming wordt geboden aan haar cliënten.

In Survam hebben zitting de schadeverzekeringsmaatschappijen Assuria, Fatum, Parsasco en Self Reliance.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoge inflatie en stijging aanrijdingen dwingen tot verhogen WA-dekking