donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Hoge Franse onderscheiding voor manager Readytex Gallery Nouh-Chaia

lees ook ...

Baitali NV schenkt asfaltering weg naar Apoera-Washabo

De weg tussen Apoera en Washabo is vijf kilometer lang. Tijdens het  bezoek van de president en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken aan het gebied vroeg de gemeenschap om de weg te asfalteren...

Kunstgaleriehoudster  Monique Nouh-Chaia-Sookdewsing is onderscheiden met de Franse medaille ‘Ridder in de Orde van Kunst en Letteren voor Buitenlanders’. Het Franse ministerie van Cultuur heeft door tussenkomst van de Franse ambassade in Suriname de onderscheiding van de hoogste culturele orde in Frankrijk toegekend aan haar. Tijdens een korte ceremonie is dit opgespeld door de vertrekkende ambassadeur Antoine Joly.

Monique Nouh-Chaia-Sookdewsing heeft heel lang aan de weg getimmerd in de Surinaamse kunstwereld. Readytex Art gallery, waarvan zij de manager is biedt een podium aan kunstenaars. Schrijvers, schilders, en beeldende kunstenaars kunnen er terecht om ook internationaal te exposeren.

“Deze medaille ben ik je verschuldigd voor je constante inzet om de Surinaamse kunst in de wereld bekendheid te geven”, aldus ambassadeur Joly aan Nouh-Chaia-Sookdewsing

De aanpak van de kunstgaleriehoudster is niet voorbij gegaan aan de Fransen. Zij  heeft inzicht voor nationale en internationale samenwerking en weet haar passie al dertig jaar over te brengen op de gemeenschap om haar heen. Joly vindt dat zij de medaille verdient.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoge Franse onderscheiding voor manager Readytex Gallery Nouh-Chaia