vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Hoge boete voor het vissen in Bigi Pan zonder visvergunning

lees ook ...

Waterschapsverkiezingen moeten leiden tot ontwikkeling rijst...

Komende maand, met name op 17 en 18 december, worden er waterschapsverkiezingen in de westelijke polders van Nickerie gehouden. Hiermee komt ook het moment voor de fysieke start van de rehabilitatie v...

Enkele Nickerianen hebben een hoge boete  gekregen van SRD 120.000 voor het  illegaal vissen in Bigi Pan. Het vijftal had vijf emmers tilapia bij zich toen zij in verzekering werden gesteld door de politie. Zij werden aangehouden door jachtopzieners. De gearresteerden zijn landbouwers. Drie van hen zijn gezinsleden.

Het geld zal worden geleend bij een geldschieter om niet opgesloten te worden. De opgepakten hadden geen advocaat, en vinden de boete te hoog tegenover een partij door hen gevangen vis ter waarde van SRD.1.000,-. Er is geen verbod op het vangen van tilapia.

Een ander persoon die op twee flamingo’s heeft geschoten, betaalt SRD 20.000 aan boete, en bij wet is het wel verboden op de beschermde vogels te schieten.

Volgens bekomen informatie hebben de mannen met een te grote net gevist. Zij beschikken ook niet over een vergunning om in Bigi Pan te vissen. Beide zaken zijn overtredingen. De mannen zijn toch van mening dat de boete ver boven  hun overtreding is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoge boete voor het vissen in Bigi Pan zonder visvergunning