zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Hof viert 155-jarig bestaan met overhandiging jubileumboek aan regeringsleider

lees ook ...

Acties FOLS per 15 mei opgeschort

FOLS schort de acties, waarbij leerkrachten om 11.00u de school verlieten op per 15 mei aanstaande. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft minister Henry Ori van Onder...

Op het Kabinet van de President vond een bijzondere gelegenheid plaats ter ere van het 155-jarig bestaan van het Hof van Justitie (HvJ). Hofpresident Iwan Rasoelbaks overhandigde tijdens deze viering een jubileumboek aan regeringsleider Chandrikapersad Santokhi.

Het jubileumboek biedt een chronologisch overzicht van de ontwikkeling van de rechtspraak door de eeuwen heen, met als startpunt het jaar 1651. Het boek is verrijkt met foto’s die de evolutie van de rechtspraak levendig illustreren. Tijdens de overhandiging gaf hofpresident Rasoelbaks een samenvatting van het boek, met daarin onder andere een voorwoord, de eerste stappen van de rechtspraak in Suriname, de oprichting van het Hof van Justitie in 1869, de impact van de eerste grondwet bij de onafhankelijkheid, en de groeiende uitdagingen waarmee de rechtspraak geconfronteerd werd.

Rasoelbaks benadrukte met name de betrokkenheid van president Santokhi bij het proces van het overnemen van de missie. Hij merkte op dat het zesde hoofdstuk van het boek bijzonder belangrijk is voor reflecties over de toekomst. President Santokhi gaf aan dat hij zich zal verdiepen in de geschiedenis van het Hof van Justitie en de rechtspraak. Hij waardeert het onderzoek en de documentatie van de geschiedenis van het Hof.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHof viert 155-jarig bestaan met overhandiging jubileumboek aan regeringsleider