donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
4
(1)

Hof van Justitie Suriname en Antillen verdiepen samenwerking

lees ook ...

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio. De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsprobleme...

Op het gebied van de digitale zaaksregistratiesystemen willen Suriname en de Antillen meer samenwerken. Het Hof van Justitie Suriname en het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, hebben daartoe een samenwerking getekend. Iwan Rasoelbaks van Suriname en Mauritz de Kort van de Antillen hebben namens hun Hof van Justitie getekend.

Volgens het Hof van Justitie van Suriname zal de overeenkomst deze samenwerking vergroten met onder andere de onderwerpen: EU-opleidingen ten behoeve van rechters en schrijfjuristen, cursus actualiteiten jurisprudentie Hoge Raad en advisering proces verzelfstandiging bedrijfsvoering Hof van Justitie Suriname.

De senior-adviseur van het gemeenschappelijk hof Andre Steg en de Kort bezochten Suriname kort geleden hiervoor. Ook heeft het tweetal gesprekken gevoerd met andere justitiële autoriteiten op 3 en 4 oktober. Het Hof meldt op haar website dat Steg “de afgelopen periode ondersteuning heeft geboden met de implementatie van het civiele zaak registratiesysteem in de civiele sector van onze rechtspraak”.

Beleefdheidsbezoek werden gebracht aan de Nederlandse ambassade in Suriname en president Chandrikapersad Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHof van Justitie Suriname en Antillen verdiepen samenwerking