zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Hof van Justitie introduceert persrechters voor betere communicatie

lees ook ...

Surinaams binnenland benut onbenutte fruitbomen voor inkomst...

Het Fruitproject, geïnitieerd door het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), streeft ernaar om inkomsten te genereren voor...

Rechter Alida Johanns heeft tijdens een persconferentie aangekondigd dat vanaf oktober, bij aanvang van een nieuw zittingsjaar, het persrechterschap zal worden geïntroduceerd. Een select aantal rechters, waaronder Johanns zelf, die mediatraining hebben ondergaan, zullen dienen als persrechters. Deze persrechters zullen interviews afstaan aan de media na uitspraken in zaken die de aandacht van de samenleving trekken.

Om deze nieuwe rol effectief te vervullen, zal aan de Mgr. Wulfinghstraat een speciale persruimte worden ingericht. Zowel civiele als strafzaken die de aandacht van de samenleving hebben, zullen door de persrechters worden behandeld, waarbij zij de media van informatie zullen voorzien. De communicatie-unit van het Hof zal verslagen opstellen van de verrichtingen tijdens de zittingen in lopende zaken.

De persrechters zullen echter alleen interviews afstaan na afloop van zaken in eerste aanleg. In het geval van zaken die in hoger beroep worden behandeld, zal na de afronding in hoger beroep opnieuw de mogelijkheid worden geboden om vragen te stellen aan de persrechter. Op dit moment zijn er drie persrechters benoemd: Ingrid Lachitjaran, Alida Johanns en Ishwar Sonai.

Het Hof van Justitie benadrukt met deze stap de wens om een betere communicatie met de samenleving te bewerkstelligen. Deze ontwikkeling volgt op eerdere initiatieven, zoals het maken van rechtbankverslagen ten behoeve van verschillende media, dat in 2022 van start is gegaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHof van Justitie introduceert persrechters voor betere communicatie