Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Hoefdraad pleit zich vrij

Geplaatst

op

Naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn adres over het mismanagement op het ministerie van financiën onder zijn leiding, heeft ex-minister Gillmore Hoefdraad een schriftelijke verklaring gestuurd over het één en ander naar verslaggever Rudi Esajas.

Hij stelt in het schrijven dat de regering Santokhi wist wat ze overnamen; dat het land van crisis tot crisis heeft geleefd sinds 2016. Hij geeft aan dat er in 2010 meer dan 200 miljoen aan achterstanden zijn overgenomen door de regering Bouterse 1.

Wat de SPSB betreft stelt hij dat de verrekeningen openstaande afspraken waren die moesten worden afgehandeld. Hoefdraad heeft niet eigendunkelijk gehandeld, zo schrijft hij, maar deze beslissing is op een regeringsvergadering goedgekeurd en er is een missive daarover. Verder meldt hij dat er geen achterstanden zijn met betrekking tot AOV en/of AKB, maar dat er alleen achterstanden kunnen zijn bij de extra betalingen uit het Covid-19 fonds.

Hij laat de samenleving en de regering ook weten dat de leningen administratie keurig is bijgehouden door het bureau voor de staatsschuld(BSS), en dat alle info daar is. Hij meldt ook dat geen enkele lening buiten het bureau voor de staatsschuld omgaat. Hij schrijft, als zou hij zich moeten verontschuldigen, dat projectleningen de enige optie waren om door te gaan.

Verder licht hij de samenleving in dat de Covid-19 administratie zeer goed is bijgehouden en tot en met met 02 juli loopt. Er is een updated versie gestuurd die de administratie weergeeft tussen 02 en 05 juli, geeft hij aan. De informatie daarover ligt bij de directeur die tevens de coördinator van het Covid fonds is. Onnodig en tegen alle afspraken in, vindt Hoefdraad, is er een heksenjacht geopend op regeringsleiders van het voormalig kabinet en zijn er vele insinuaties die niet stroken met de waarheid. – culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
woensdag 5 augustus 2020 03:06

Hij moet persoonlijk komen weerleggen al dat gene dat door de huidige regering is geventileerd en betrekking heeft op zijn handel en wandel. . Indien er geen boter op z’n kop is waarom duikt hij onder?
Wij willen hem geloven, alleen als hij de bewijzen op tafel kan leggen die weerspreken wat de huidige regeerders ons als volk hebben voor gehouden tot nu toe.
Misschien weet die Esajas waar Hoefdraad is?!

Prim
woensdag 5 augustus 2020 04:54

Laat Bouterse praten. Hoefdraad is op de vlucht waarom? Bouterse zit thuis en hij is verantwoordelijk Bouterse geeft een minister ontslag als hij het niet eens is met een minister wie dan ook. Maar hoefdraad kreeg geen ontslag omdat hoefdraad zijn werk goed deed volgens de leider van het land. En de leider moet zich dan verklaren. Of zijn alle pijlen alleen op hoefdraad gericht. Ik vind dat Bouterse nu wel moet zeggen..hallo ik sta naast hoefdraad. Als je hoefdraad zoek moet je eerst langs bouta de baas.nu lijkt het alsof hoefdraad alleen alles fout deed. Oneerlijke situaties

Vijay
woensdag 5 augustus 2020 05:57

Hij is 1 van de grootste leugenaars ooit. Dat hebben we ook gezien toen hij nog minister was. Leugen op leugen en nu weer. Waarom is hij onbereikbaar, laat hij persoonlijk, fysiek naar ABC gaan. Waarom moest zn brief voorgelezen worden. Die hele brief is door iemand anders geschreven. Hij is voortvluchtig.

M. Ghiraw
woensdag 5 augustus 2020 10:48

Als alles oke is, waarom is hij dan gevlucht ? Hij weet als geen andere, dat hij gefraudeerd heeft en zichzelf heeft verrijkt. Het net begint zich te sluiten. Ook Bouterse en Adhin komen aan de beurt wegens onbehoorlijk bestuur en mismanagent. Niemand uit de vorige regering gaat vrijuit. Fraude moet afgestraft worden, waar men zich bevindt.

ramharak.w.c
woensdag 5 augustus 2020 11:18

En dat is het,zo goedkoop,dit alles is mogelijk gemaakt door meneer Bouterse,al deze brutaliteit. trouwens ik zou nu ook willen weten wie en welke diploma,s deze Hoefdraad heeft en waar hij voor hij naar Suriname kwam,welke werk hij deed. Want volgens mij is deze man,geen eerlijke figuur. Chan,nu de President,daarvoor heeft Hoefdraad samen met de N.d.p. met Desie als leider. Deze schurken nemen Chan nog niet serieus. Ik hoop dat Chan vanaf nu alles wat er is gebeurd,alles stelen en oplichten,frauderen. Chan Desie is zo erg te keer gegaan en nu zegt jij en het komt ook op het journaal… Lees verder »

Mahinder
woensdag 5 augustus 2020 13:13

Heel veel mensen die bij de staats radio Suriname werken. Zijn ambtenaren. Door deze regering aangesteld om goed over de regering te praten. Ga nu na als die mensen nog wel goed op hun plaats zitten want Als je tegen de regering was dan kreeg hij de volle laag op een radio dat van alle surinamers moet zijn. Maar tegendeel. Was je tegen de regering dan was de radio zender je vijand. Was niet objectief. Een journalist hoort objectief te zijn ..maak schoonschip onder de ambtenaren. Goede blijven. Wie negatief is en de staat beduvelen oprotten zodat goede en eerlijke… Lees verder »

EEN SURINAMER
woensdag 5 augustus 2020 16:04

Waar ben je dan, boeffie? Als je niks gedaan hebt, kom je verantwoorden zoals dat een verantwoordelijke minister betaamd. Dan kijk die man: doet net of die niet tot 10 kan tellen maar ondertussen kan hij het heel goed, kleine dief met je poentje bek. Heh. Laat me uitrazen hoor. Wat een corrupte bende sjonge. Ik heb het echt gehad met dit land. Iedereen doet maar en joh: als je een daggo moordenaar als president hebt, dan krijg je dit. Niks no fout in die man zijn ogen. Het enige wat er moet gebeuren HARDE AANPAK NU alle rovers, alle… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door EEN SURINAMER
De waarheid
woensdag 5 augustus 2020 17:37

Hoefdraad staat een partij te liegen. Mak dan Hoefdraad, waarom ben je opeens weg ? Je denkt echt dat de bevolking jou kinder verhaaltjes geloofd. Er moet een opsporingsbevel worden toegepast om hoefdraad te gaan halen. Waarom kan hij opeens niet zelf komen ? Ik hoop dat de nieuwe regering nu wel door pakt en hoefdraad laat uitleveren. Het is toch een schande dat die man blijft liegen. Dat Bouterse er nog is , is al een wonder. Want die heeft ook heel wat uit te leggen. Maar nu is het een eenzijdige verklaring zonder enig bewijs, alleen het woord… Lees verder »

Rama
donderdag 6 augustus 2020 00:57

Paarse rioolrat boefdraad LIEGT weer eens bij de vleet. Bij die paarse ziekelingen zit het liegen in hun verrot bloed.

Ashwin
donderdag 6 augustus 2020 05:59

Hoe geloofwaardig is dit.? Iemand die jaren tegen het volk gelogen heeft kan ik nu niet op zijn bruine ogen geloven. O ook niet. Is een brief die door een ieder geschreven kan zijn. Nu verliest het helemaal zijn geloofwaardigheid . Jammer voor hem dat hij de verkiezing heeft verloren….. zo kon hij meer miljarden wegsluizen en het land meer en meer kapot maken. Suriname is van ons allemaal . We willen weer onze paradijs .

Lobo
vrijdag 7 augustus 2020 08:16

Hoefdraad waarom ben je gevlucht

De waarheid
vrijdag 7 augustus 2020 19:30

Op deze foto lacht hij al helemaal niet meer.

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 08:06

Boef hoe kun je leven met jezelf, paarse rioolrat. Je wordt een keer gepakt. Hopeljk probeer je te vluchten en jagen ze wat lood door dat vieze lijf van je, net zoals je schoonvader door de elite van SU lood heeft gejaagd. Je hebt die criminele streken van je paarse schoonpa geleerd. Rotzakken.

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 08:25

Een onderkruipsel met een boeven gezicht. Ik haat de kleur paars.

Theo
zondag 9 augustus 2020 12:54

En dit schrijft deze zogenaamd “onschuldige man” allemaal vanuit Guyana of zo? Waarom vluchtte hij het land uit dan?

Lucinda
zondag 9 augustus 2020 13:48

Deze gore dikke vette boef boefdraad kan zichzelf nooit vrijpleiten. Wie denk hij wel dat hij is? Een ordinaire boef hoort in de cel thuis of hij kiest zelf voor Bosje brug.Dit mag niet zo gelaten worden. Op de lijst plaatsen bij Interpol voor mose wanted.

De waarheid
zondag 9 augustus 2020 22:44

Het is nu dagen tellen dat Boefdraad is opgepakt. Kijken of hij dan nog zo zelf verheerlijkt lacht.

Prinses
donderdag 13 augustus 2020 20:30

Tja dat is dan al nummer 2.
Eerst Fouterse voor de rechter en nu Boefdraad.
Het begint er al een beetje op te lijken.

Lavindie
donderdag 13 augustus 2020 22:33

Hang ‘Em High

De waarheid
donderdag 13 augustus 2020 22:40

Wat is Fout-terse stil ? Begint die ook een beetje bang te worden dat er wat jaartje bij zijn 20 jaar nog bij komen om te zitten in een cel ? Het was toch zo een dappere strijder en als president lachte hij toch iedereen uit. Zijn jaren zijn gekomen 75 jaar is hij nu en hij begint al breekbaar te worden. Zijn vriend Boefdraad zit ook in de nesten en hoe moet het nu verder. De nieuwe President blijkt een intelligente goede en betrouwbare man te zijn. Die bijt zich vast in alles wat niet goed was en is… Lees verder »Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen