woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(3)

Hoefdraad overtrad doelbewust de bankwet

lees ook ...

Commissie Collectieve rechten inheemsen en tribale volken ge...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft donderdag de commissie Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken geïnstalleerd. De commissie wordt belast met het begeleid...

Een strafdossier van veertig pagina’s is gepresenteerd door Procureur Generaal Baidjnath Panday in de zaak tegen  Gillmore Hoefdraad, de gewezen minister van Financiën. De strafeis is 12 jaar en een geldboete van SRD.500.000,- subsidiair of twaalf maanden hechtenis. Op 11 maart 2021 wordt de zaak voortgezet.

Een strafrechtelijk financieel onderzoek moet volgens Procureur Generaal Baidjnath Panday duidelijkheid brengen in het strafproces. Volgens hem heeft Hoefdraad de Centrale Bank van Suriname misleid en “de Bankwet doelbewust vertrapt”. Het strafdossier toont volgens de PG, dat Hoefdraad de veroorzaker is van de huidige financieel-economische situatie. De heer Hoefdraad was van alles op de hoogte.

De PG heeft tijdens de zitting bewijzen opgesomd, die getuigen tegen Hoefdraad. Volgens een verklaring van Ashwin Adhin(ex Vice-President) heeft Hoedraad onroerende goederen verkocht zonder toestemming van hem,  de ex-President Desiré Bouterse, en de de Raad van Ministers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoefdraad overtrad doelbewust de bankwet