Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Hoefdraad neemt de benen

Geplaatst

op

Img 8fa624afcc05 1

Gillmore Hoefdraad is ‘r tussenuit geknepen. Hoefdraad is al enkele dagen onbereikbaar. De autoriteiten hebben hem opgeroepen ter zitting te verschijnen. Maar onze “minister van Financien” gaf geen sjoege. Hij heeft altijd ontkend schuldig te zijn aan malversaties. Volgens hem was al ‘t geleende geld te verantwoorden.

Op kamervragen antwoorde Hoefdraad neerbuigend. De parlementsleden zouden geen kaas gegeten hebben van wat hij deed op ‘t ministerie van Financien. Bij elke poging om duidelijkheid te krijgen over het gevoerde financiele beleid werden de parkementsleden afgeblaft en als sukkels neergezet.

Zijn gedrag was respectloos en denigrerend naar degenen die niets snapten van zijn antwoorden. Het gerucht gaat dat Hoefdraad zich in het buurland Guyana zou ophouden. De Guyanese autoriteiten zeggen niet op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van Hoefdraad in Guyana.

Het wachten is op de uitvaardiging van een opsporingsbevel. Hoefdraad moet samen met van Trikt die zegt er in te zijn geluisd verantwoording afleggen van de verdwenen gelden.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
dinsdag 28 juli 2020 20:37

Pak hem op, waar hij ook mag zijn. Boefdraad

Oma
dinsdag 28 juli 2020 20:39

Zo hopelijk worden ze niet vermoord zodat ze niet kunnen praten wie ze de opdracht gaf te stelen. Plunderen roven. Suriname is failliet door deze dronkaards die maar deden wat juist niet goed was voor het land lenen lenen lenen en waar is dat geleend geld

Inge
dinsdag 28 juli 2020 20:46

Hij is verdwenen. Als ze wisten dat deze man weg zou kunnen gaan moesten ze hem allang in de gaten houden. Dwaalspoor denk ik. Hij is ergens in Suriname waar hij lekker zijn haar wit heeft geverfd en niemand hem meer herkent vermomming en hij word beschermd door zijn vrienden

Bianca
dinsdag 28 juli 2020 21:20

Boefie boefie boefi, kan je niet luidop meer blaffen. Laat van je horen man als je zo oprecht en eerlijk ben geweest als hoe die ndpers van je beweren. De toenmalige coalitieleden.

ramharak.w.c
woensdag 29 juli 2020 00:17

Mensen mensen. laten we als een ervaren man praten. Deze Hoefdraad is geen domme, ik denk dat hij allang alles geregeld heeft. Bouterse is ook niet van gisteren. De regering en de alliansie het was een georganieseerde bende. Denk je dat alles die 26 pionnen zomaar was. Wel ik zal je zeggen dit was van te voren afgesproken en geregeld. De hele staat was van Hoefdraad, deze man is niet zomaar iemand. Hij heeft alles ,goed geregeld. Hij heeft veel geld en waarde gestolen,er was geen jaaroverzicht,niks. Tot bij het laatste gedeelte gaf hij geen antwoord. hij nam ierder 1… Lees verder »

Theo
woensdag 29 juli 2020 03:16

Waarom zou hij willens en wetens geld blijven lenen terwijl het land geen geld meer had. Wat ik vermoed. Ze dachten de verkiezing weer te winnen en intussen kon olie en gas rust brengen. Om weer geld in het land te brengen. Het heeft anders uit gepakt. Nu komt alles aan het lucht. Ze bleven lenen om schulden te betalen salarissen enz. Gun elkaar die schuld. Niet alleen deze meneer. Hij moest zorgen dat geld op alle ministeries terecht kwam. Iedereen die mee regeerde…ook in tijd van nood sta achter de man en nemen jullie je verantwoordelijkheid en zeg… Ik… Lees verder »

John Winner
woensdag 29 juli 2020 09:31

Ik heb een vraag ? Hoe komt het dat alle Kreoolse mensen die ik spreek in Nederland, en ik ken er best wel een paar, zeggen dat alle nieuws in handen is van de Hindoestanen en dat alles gelogen is. Ook van Hoefdraad en dat die helemaal niet gevlucht is. Dan krijg ik te horen dat de Hindoestanen altijd Bouterse hebben tegengewerkt, en dat zei alle geld hebben opgemaak en dat de verkiezingen gewonnen zijn door de Hindoestanen omdat ze het volk via de tv en kranten leugens over Bouterse hebben wijs gemaakt. Hoe kan het nu dat er zoveel… Lees verder »

Mitta
donderdag 30 juli 2020 02:25

Alles van hoefdraad laten bevriezen en afpakken ook zijn naasten in de gaten houden en eventueel afpakken kijken wat hij dan nog overhoudt. Hem mogen ze echt beroven en de rest van die dieven!!!!!

Loes
donderdag 30 juli 2020 05:04

Tuurlijk hebben de mensen de andere kant op gekeken toen hij naar Cuba of ander land ging. Maar is oneerlijk als hij alleen voor het karretje word gespannen… Niet 1 man alleen,meerdere hebben gegeten.. maar zeker moest hij doen wat zijn baas hem opdroeg.loyaal was aan zijn baas.. en daarvoor beloont wordt.. ligt nu ergens aan het water ,witte strand palmboom…met gezin … en enkele vrienden… en denkt ooit was ik Surinamer .Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen