Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Hoefdraad: mijn rechten en vrijheden zijn aangetast door DNA

Geplaatst

op

2e990ddb 7565 E255 B3b4 Cfe539d13028

Ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad vindt dat zijn rechten en vrijheden zijn aangetast door De Nationale Assemblee (DNA). Via zijn advocaten heeft hij aan de rechter gevraagd om op zeer kort termijn een rechtsvordering in te stellen. Deze rechtsvordering moet volgens Hoefdraad ingesteld worden tegen de Staat, De DNA en het Openbaar Ministerie (OM).

Het besluit dat eerder genomen was door de DNA op 6 augustus van dit jaar om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen moet volgens het verzoek nietig worden verklaard. Ook wordt er aan de rechter gevraagd om gedaagden te verbieden enige handeling of daad van welke aard dan ook te verrichten op grond van het besluit van de hoorcommissie en het eindbesluit van de Openbare vergadering in de DNA, waarbij in dit geval Hoefdraad ten aanzien van de tweede vordering van de Procureur- generaal instaat van beschuldiging is gesteld.

Op 27 augustus is de kortgeding die Hoefdraad had ingediend, in behandeling genomen. Op 17 september staat de zaak op antwoordt.- Culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
maandag 7 september 2020 23:28

Boefie, je hebt pas recht van spreken wanneer je uit je hol komt…Waarom schuil je als je niks hebt gedaan?

Vanessa
dinsdag 8 september 2020 00:10

Ik vind het zielig voor hem. Hij dacht dat hij kon lenen en maar lenen als zijn leven ervan af hing. De bevolking riep sinds jaar en dag.. pe a moni de?Als NDP de verkiezing had gewonnen was hij nog minister van financiën. Bouterse had vertrouwen in deze meneer maar nu blijkt wat voor financiële ramp Suriname in is gebracht.

Lunes Armand
dinsdag 8 september 2020 02:31

Jammer dat de wet niet zegt dat iemand die een zaak indiend, bij de eerste indiening persoonlijk aanwezig moet zijn; voor zover deze met harde bewijzen kan aantonen dat hij/zij vanwege de omstandigheden niet persoonlijk erbij kan zijn. Het zal ons overkomen dat: het spel die Hoefdraad nu speelt, hij morgen Su binnen komt en niemand hem kan aanraken! Het vermoeden bekruipt mij dat hij daar op zinsspeelt. You must have done something wrong; You’re running away, but you can’t run away from yourself! Op de vlucht slaan op het moment dat je een begin moet maken om van het… Lees verder »

Mark
dinsdag 8 september 2020 06:46

Om hem te pakken mag je zijn tegoeden bevriezen. Hij word gezocht. Tijd om opsporing verzocht erbij te betrekken, misdaad verslaggever Peter R De Vries de man op te laten sporen. Door met Nederland te werken zullen we vooruit gaan. Maar eerst die boeven opsluiten.anders proberen ze Nederland nog tegen te houden zodat de mensen blijven hongerlijden… of is men persoonlijk bang voor Nederland? Niemand mag de dans ontspringen. Iedereen die ervoor gezorgd heeft dat Suriname bankroet ging door maar te lenen, het land zo kapot heeft gemaakt mag nu geen miljoenen hebben. Mensen vragen zich serieus af ,HEEFT HIJ… Lees verder »

John
dinsdag 8 september 2020 07:57

Ha ha, hij mag verzoeken indienen wat hij wil, maar het is nergens in de wereld zo dat als er keiharde bewijzen liggen dat je de boel hebt bestolen dat je er zo mee weg komt ? Boefdraad moet gewoon even zijn onschuld bewijzen en dan is er niets aan de hand. Maar dat hij niet komt is al een bekentenis. Hoe eenvoudig kan een zaak zijn. Dat er nog mensen zijn die het zielig voor hem vinden, misschien is dat familie van hem. En laten we niet vergeten dat wanneer Boefdraad zijn mond open gaat doen dat hij zijn… Lees verder »

Kwasi
dinsdag 8 september 2020 07:58

O wat zielig voor Boefie. Zijn rechten en vrijheden zijn aangetast. Ik heb medelijden met hem. Boefie moet geholpen worden.

George
dinsdag 8 september 2020 09:16

Hij schijt nu een buffel. Aarom was opzij gezet.nu zijn we aan de rand van faillissement .Tegenwoordig is politiek opletten wie steelt en wie niet. Schande. Foei.

Michel
dinsdag 8 september 2020 12:34

Hoe zit er met Bouterse en Brunswijk,
Bouterse over december moorden.
Brunswijk over de 12 militairen van het Surinaamse leger die hij gegijzeld had en systematisch gemarteld.

Wanneer komen deze twee voor de Rechter.
Komen er wel een strafeis voor

Wim
dinsdag 8 september 2020 13:48

Doet me denken aan een crimineel die in de rechtszaal vond dat de wet gerespecteerd moest worden.
Boefdraad is de joke van het jaar! Als je een rein geweten hebt, waarom duik je onder? Bouta heeft noch de kwaliteiten, noch de capaciteiten gehad voor het presidentschap. Hij wist niet eens het verschil tussen de persoon bouterse en het ambt dat hij als “president” bekleedde. Die permanente verwarring heeft Su in heel veel ellende gedompeld. Ook de sukkels om hem heen wisten het verschil niet en z’n dot-mofo advocaat evenmin!

A/H
dinsdag 8 september 2020 14:01

Het zou een aanfluiting zijn als de rechter hem zijn zin geeft. Waarom vlucht hij, als hij onschuldig is. Dat lijkt mij niet de goede manier om je onschuld te bewijzen. Hij moet opgespoord en aangehouden worden. Vervolging komt vanzelf want die vieze vette dikzak gaat praten. De kans is ook groot dat hij wordt doodgeschoten . Er moet beslag worden gelegd op al zijn bezittingen. Als je naar procedurefouten zoekt geeft dat aan dat je niet zeker bent van je zaak.

Dolf
dinsdag 8 september 2020 18:45

U bent wel stellig van overtuigd dat u onschuldig bent. Ik kan me indenken dat u bang bent, dat er in Suriname een totale anarchie heerst

Pad
dinsdag 8 september 2020 18:51

Personen die misdaden hebben gedaan tegen de menselijkheid, die zijn nog in Suriname. Pak die eerst of durven ze het niet.
Bouterse en Brunswijk.

John
dinsdag 8 september 2020 19:00

Ha ha,die man is echt heel bang. Maar hij wordt beschuldigd en er is een aanhoudingsbevel, er zijn vele bewijzen tegen hem, hij heeft niet naar de rechter geluisterd om te komen en zich te verdedigen. Maar jij is toch onschuldig ? Kom op jonge laat dan zien dat je een brave vent bent. En denkt hij dat hij in staat van beschuldiging is gesteld en er geen bewijzen tegen hem zijn ? Helaas is dat gebeurt op grond van vele bewijzen, en hij kwam niet op dagen maar ging er vandoor. Hoe dom kan een mens zijn. Als hij… Lees verder »

Boefdraad.jpg
Rijmpie
dinsdag 8 september 2020 19:13

Boef draad is een bange vent Maar aan zijn vlucht komt wel een end En als hij dan zijn vette bakkes open doet Is dat voor vele echt niet goed Want waar het geld naar toe is gegaan Laat zijn bank maar open gaan De tijd van spelen en bedriegen ziet hij al voorbij gaan vliegen Nu is het echt en zijn vrijheid in gevaar Daarom is hij niet hier maar nog even daar Maar de Rechter gaat wel door Ook al komt hij nog niet voor Zijn lot wordt gewoon bepaald En het liegen is achterhaald Dus binnen kort… Lees verder »

Mila
dinsdag 8 september 2020 23:47

Een crimineel dit zijn eigen land berooft heeft geen rechten. Die moet je voeren aan de krokodillen. Schandalig dat hij over rechten praat

Jouani
woensdag 9 september 2020 07:23

Ja deze meenr is een zeer slechte man. Zijn rechten zijn aangetast? Welke rechten denkt hij dan nog te hebben. Doe advocaten van hem weten ook dat het een kansloze zaak is, maar die weten ook hoeveel geld hij van de regering heeft gestolen en dus eten daar van mee. Iedereen wil hem nu leeg trekken ha ha. Ja jongen, overal ter wereld was je al uitgeleverd. Je hebt geluk dat je daar nog zit. Ik ga er dan maar vanuit dat de rechters niet om te kopen zijn. Het is slechts een zaak van tijd tot deze meneer achter… Lees verder »

Hesdy
woensdag 9 september 2020 12:48

Als je een schone blad hebt ga je niet vluchten. Deze man heeft het land vernietig met hoge rente en staats panden te verkopen. Nooit met jaarcijfers gekomen van de centrale Bank.

Kwasi
donderdag 10 september 2020 17:53

Boefie kom tevoorschijn of wordt je gevangen gehouden door je ‘vriendjes’ ?

Jouani
woensdag 16 september 2020 08:24

Die Boefdraad heeft helemaal geen rechten meer.

Percy
woensdag 16 september 2020 20:02

Die Boefdraad is een beetje de draad kwijt.
Die man is echt niet goed in zijn hoofd.
Eerst alles weg roven en nu zeggen dat hij van zijn vrijheid beroofd wordt.
Hoe dom kan je zijn.
Hij mag gewoon terug komen, er is een gratis slaapplaat met kost en inwoning klaar voor hem.
En gratis kleding en heel veel criminelen vriendjes .Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen