zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

‘Hoe wij ons voelen’ in Nickerie besproken met jongeren

lees ook ...

SLM klampt zich vast aan wetleasetoestellen om de route naar...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is woensdag jongstleden voor de achtste keer in minder dan drie maanden tijd in zee gegaan met een leasemaatschappij op de route Amsterdam-Paramaribo. Dit i...

Een groep leerlingen van verschillende scholen van Nickerie mochten vanmorgen deelnemen aan een motivatiesessie, waarbij het onderwerp was: ‘Hoe wij ons voelen’. Het doel van de sessie was om de jeugd bewust te maken over mentale gezondheid. 

Bij de sessie waren ook aanwezig: de echtgenote van President Santokhi, de vertegenwoordiger van UNICEF (The United Nations Children’s Fund) de heer Pron Nicolas, de Districtscommissaris Senrita Gobardhan, het DNA lid mvrouw Harriet Ramdin, de jeugdraadsleden van Nickerie en overige genodigden.

Burgermoeder Senrita Gobardhan beloofde de pupillen dat zij altijd een luisterend oor zal hebben voor hen en ook zal helpen waar mogelijk. Mevrouw Santokhi gaf aan dat dit een zeer belangrijke programma is voor de kinderen, omdat het de jeugd een veilig gevoel geeft om over zijn of haar gevoelens te praten. “Het is normaal als een individu zich een dag minder prettig voelt, wat belangrijk is, is hoe wij ermee omgaan. Communicatie is de sleutel”, aldus de First Lady.

Jeugdraadslid Asanredjo Xemilya gaf in haar toespraak dat zij hard eraan werkt om oplossingen te vinden voor de mentale gezondheidsproblemen bij jongeren. De kinderen gaven aan dat zij veel hebben geleerd uit deze motivatiesessie. Na de sessie mochten zij elk een schooltas in ontvangst nemen.

Het programma ‘Hoe wij ons voelen’ is een project van mevrouw Santokhi-Seenacherry, het Districtscommissariaat Nickerie, UNICEF en het Ministerie van Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Hoe wij ons voelen' in Nickerie besproken met jongeren