woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Hoe je jezelf beschermt bij bosbranden en slechte luchtkwaliteit

lees ook ...

Suriname leidt de weg naar mondiale gezondheidsveiligheid me...

In een significante ontwikkeling heeft Suriname een cruciale stap gezet op het pad van wereldwijde gezondheidsveiligheid. De recent gehouden workshop over Zoönotische Ziekten en Voedselveiligheid, als...

Het ministerie van Volksgezondheid geeft aan wat je kunt doen bij bos en grabranden. Bos en gasbranden kunnen gevaarlijke situaties opleveren, niet alleen vanwege de brand zelf, maar ook vanwege de rook en de luchtkwaliteit die verslechtert door verbrande materialen. Hier zijn enkele gezondheidstips om te volgen bij bosbranden:

Blijf binnen: Als er bosbranden in de buurt zijn, blijf dan zoveel mogelijk binnen om blootstelling aan rook en verontreinigde lucht te minimaliseren, gebruik luchtreinigers: Als je een luchtreiniger hebt, gebruik deze dan om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Zorg ervoor dat de luchtreiniger is uitgerust met een HEPA-filter om fijne deeltjes uit de lucht te verwijderen, Sluit ramen en deuren: Houd ramen en deuren gesloten om te voorkomen dat rook en as binnendringen, gebruik een mond en neuskap als je toch naar buiten moet, blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, aangezien rook en hitte uitdroging kunnen versnellen.

Beperk fysieke activiteit: Vermijd zware lichamelijke inspanning tijdens periodes van slechte luchtkwaliteit, bescherm huisdieren: Zorg ervoor dat je huisdieren veilig en comfortabel zijn en niet worden blootgesteld aan de rook, volg medische adviezen: Als je een aandoening hebt zoals astma of andere ademhalings problemen, volg dan de medische adviezen van je arts en zorg ervoor dat je medicijnen bij de hand hebt.

Na een bosbrand is het belangrijk om alert te blijven voor mogelijke gezondheidseffecten, zoals ademhalingsproblemen, huidirritaties of oogirritaties. Zoek medische hulp als je
symptomen ervaart.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoe je jezelf beschermt bij bosbranden en slechte luchtkwaliteit