zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
3
(2)

Hoe herken je een valse Valentijn?

lees ook ...

Achterstallige salarissen leerkrachten worden deze maand uit...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vandaag de samenleving op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen met betrekking tot de salarisbetaling van een aantal leerkrac...

Een Valentijn is een geliefde, meestal een persoon die je hart raakt, dat kan ook een bloed verwant zijn, of iemand met een verwante cultuur, ideeën, uiterlijk… Daarom herken ik Santokhi als de Valentijn van Nickerie, ook omdat de hindoestaanse Nickerianen goed vertegenwoordig waren bij zijn verjaardag 11 dagen geleden.

Boze tongen beweren dat Santokhi staatsgelden gebruikte voor de districtsbewoners hun gratis bussen, feestelijke hap en drank en een zakcentje van 300 srd per persoon, maar degene die dat beweerde is van de vorige regerende partij, van wie hetzelfde wordt beweerd. Mofokoranti kan je aanhalen, maar niet als bewijs aannemen, echter zou het zomaar kunnen want dit soort zaken zijn gewoontes bij Su politici.

Herken de valse Valentijn

In een persoonlijke relatie heet de plotselinge aandacht en cadeautjes door een misbruiker:  love bombing. Om iets gedaan te krijgen, bij politici om mensen als stemvee te gebruiken, worden t-shirts, vlaggen, petten, zakgelden en voedselpakketten verdeeld en worden kiezers belazerd met valse beloften.

Bij 95% van de Surinaamse politici gebeurt dit en zo lichthoofdig handelen Surinamers dat ze de ene na de andere partijvoorzitter als hun Valentijn zien terwijl het voor 95% valsaards zijn waarvan u als volk keer op keer slachtoffer wordt. Omdat ze alleen maar doen alsof ze  uw / ook staatsbelang zullen dienen, maar in feite gaan ze u gebruiken voor hun voordeel en hun voordeel alleen.

Nickerie

Iedereen wil een prettig leven hebben en zal de eigen energie en verstand moeten gebruiken om daarvoor te werken. Maar de politiek zal moeten inkomen met randvoorwaarden, en aangezien dat niet gebeurt, hebben de belazeraars, de valse Valentijns, geen recht op uw liefde en uw stem.

De systematische verwaarlozing van met name rijstbouw in Nickerie heeft gemaakt dat er decennialang achteruitgang in de productie is. Elk jaar worden tienduizenden kilo’s minder geoogst en valuta verdienen met rijst export is er al bijna niet meer bij.

Regering op regering heeft beloofd en niets gedaan om aan de randvoorwaarden te werken met name: landbouwgrond, waterhuishouding, belasting vrije import van meststoffen en bestrijdingsmiddelen van plagen en de laatste jaren ratten. Ook goed zaaizaad, dat ontwikkeld en gekweekt werd bij het Adron onderzoekscentrum is zodanig achter uit gegaan dat er nu zaaizaad uit Guyana gekocht moet worden.

Nickerianen wezen ons er ook op dat de er voorlopig uit de Nanniezwamp water gepompt kan worden voor de westelijk polders. Echter is een belangrijke stap overgeslagen, de uitdieping van de Nanniekreek, die nu een half dicht geslibde waterweg is. We hopen maar op het beste, ook voor de Oostelijke polders.

 Apoera

Kan u zich nog herinneren dat de President meer dan twee jaar geleden uitgejouwd werd in Apoera, omdat men moe was van zijn loze beloften en de hoge prijzen die elk een daar in de verdrukking brengt? De love bombing van de president bestond toen uit het openen van een bakkerijtje, dat werk gaf aan een persoon, de president vloog naar Apoera in een helikopter voor zijn werkgelegenheids- en productie project zoals hij het noemde. Vorig jaar opende Santokhie ook met veel tamtam een foodbasket, een winkeltje waar eerste levens behoeften voor een schappelijke prijs verkocht wordt. Na de opening werden er nooit meer basis voedings producten aangevoerd en moest het winkeltje sluiten. We hopen u met deze voorbeelden de ogen te hebben geopend, wie u niet meer hoeft te kiezen. Trap niet meer in hun mooie woorden, hun slechte daden maken uw leven zo zwaar. Maar wie u dan wel kunt kiezen voor een beter leven, is nog een raadsel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnHoe herken je een valse Valentijn?