Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Hoe gaan Surinamers om met de strenge totale Lockdown ?

Geplaatst

op

Suriname kent nu een totale lockdown, waarbij Surinamers op bepaalde dagen hun boodschappen mogen doen. Dit wordt bepaald op alfabetische volgorde waarbij de eerste letter van je achternaam aangeeft of je de straat op mag. Op woensdag en zondag mag niemand de straat op. Surinamers geven hun mening, onze reporter van Culturu.com was op pad.

Richtlijnen winkelbezoek
Voor het doen van basis inkopen gelden gedurende de total lockdown de volgende richtlijnen:
• 1 persoon per huishouden
• deze persoon moet de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt
• de volgorde die wordt gehanteerd voor het bezoeken van winkels zijn:
Maandag: personen wiens familienaam begint met de letters: A,B,C,D,E,
Dinsdag: personen wiens familienaam begint met de letters: F,G,H,I,J
Donderdag: personen wiens familienaam begint met de letters: K,L,M,N,O
Vrijdag: personen wiens familienaam begint met de letters: P,Q,R,S,
Zaterdag: personen wiens familienaam begint met de letters: T,U,V,W,X,Y,Z
• personen dienen een geldige legitimatiebewijs bij zich te hebben die bij controle verplicht moeten worden aangetoond
• personen dienen een mond- en neusbedekking aan te hebben en de sociale afstand in acht te nemen/ te houden
• personen dienen de aanwijzingen van de winkelier op te volgen.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
P broere
woensdag 17 juni 2020 13:29

Maar hoe betaal ik szf. Ebs. En swm.???

Eggens
woensdag 17 juni 2020 13:32

ANGSTZAAIERIJ, LIJKT me weer overdreven,net als hier.Ze moeten straks hun vaccins kwijt waar alleen Big Farma beter van wordt.

Bianca
woensdag 17 juni 2020 17:04

En ik heb een vader van 87 jaar, en mijn neef woont samen met hem. Maar ik ga 3 dgn soms 4 dgn in de week bij hem. Dan hoe moet ik dat doen. Al woont mijn neef samen met hem, ik als dochter voel mij verantwoordelijker om vo hem te zorgen. Dan wat moet ik nu doen. Wel a no e wroko gi mie hoor, mijn vader is belangrijker. Ik kan wel deels meegaan met de regels, maar dit van die alfabetische volgorde werkt niet vo mij. Maar ik ben wel mee eens met die 2 m afstand en… Lees verder »Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen