zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
3
(2)

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

lees ook ...

CBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn

In verband met de viering van het Chinees nieuw jaar op 22 januari laatstleden, is er op het Kabinet van de President een culturele avond georganiseerd. Volgens een oud Chinees kalendersysteem is dit ...

De historische Waterkant van Paramaribo krijgt een nieuw modern aanzien. Na maanden van voorbereiding en gesprekken met verschillende stakeholders is het contract getekend  met ILACO N.V in associatie met IBT Engineering Consultants en Royal Haskoning DHV, Consultants en ingineursbedrijf.

Het project is onderdeel van een IDB-lening. Het valt onder de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) van 2017. Deze lening valt onder de supervisie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en wordt vertegenwoordigd door het Directoraat Cultuur.

In het kader van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program zijn er eerder in de binnenstad de volgende projecten uitgevoerd: de reconstructie van de Parlementsgebouwen,  aanbestedingen voor het renoveren van geselecteerde overheidsgebouwen,  het voorbereiden van activiteiten om delen van de binnenstad verder te verfraaien, inclusief de ordening van de verkeerssituatie, het voorbereiden van studies voor het verfraaien van de Waterkant.

De Waterkant in het historisch centrum van Paramaribo wordt door de UNESCO gerekend tot Werelderfgoed. Het herontwerpen van de Waterkant biedt Suriname de gelegenheid publieke activiteiten ten behoeve van cultuur en educatie beter te benutten. Bij het ontwerp zal er ook aandacht besteed worden aan de uitdagingen die te maken hebben met de interactie tussen water en land en het uitzicht vanuit de Surinamerivier op onze unieke koloniale gebouwen.

Belanghebbenden zullen geconsulteerd worden met betrekking tot de veranderingen. Daarbij wordt uitgekeken naar eventuele suggesties om deze activiteiten succesvol te maken. ILACO Suriname N.V en associaties zullen in de eerste helft van 2021 een draft ontwerp indienen bij de overheid, dat vervolgens voor goedkeuring zal worden ingediend bij de UNESCO. Na goedkeuring, zal er een start gemaakt worden voor het aanbesteden en aantrekken van consultants voor een uitgebreide Environmental, Social and Impact Assessment onder alle belanghebbenden. Dit onderzoek zal samen met het finale ontwerp dienen als leidraad voor de werkelijke renovaties van de Waterkant in 2022.

Een van de belangrijke doelen van de PURP, namelijk het aantrekken van meer lokale en internationale bezoekers naar onze binnenstad wordt door het aanpakken van de Waterkant dichterbij gebracht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterkant krijgt nieuw aanzicht