woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Historisch moment: ambassadeur van Saudi-Arabië biedt geloofsbrieven aan in Suriname

lees ook ...

Politie waarschuwt voor CBD-snoepgoed; schadelijk voor gezon...

De Narcoticabrigade van de politie in Suriname, heeft op verzoek van de Economische Controle Dienst (ECD), een partij snoepgoed in beslag genomen. Het ging om CBD Gummy Bears en Cannabis lolly's in zw...

In een historische ontmoeting verwelkomde president Chandrikapersad Santokhi de niet-residerende ambassadeur van het Koninkrijk Saudi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, op het presidentieel paleis. Tijdens deze ceremoniële gelegenheid bood de ambassadeur zijn geloofsbrieven aan namens de koning van Saudi-Arabië.

Ambassadeur Alsaihani, die momenteel zetelt in Caracas, Venezuela, zal vanaf nu zijn diplomatieke missie ook in Suriname voortzetten. De ontmoeting tussen de president van Suriname en de ambassadeur was een gelegenheid om belangrijke kwesties te bespreken met betrekking tot de samenwerking tussen beide landen.

De president deelde mee dat recente deelname aan de Caricom-Saudi-Arabië-Summit vruchten heeft afgeworpen, met het maken van significante afspraken. Een opmerkelijke overeenkomst is de steun van Saudi-Arabië voor soepele en eenvoudige visa-afgiften voor Surinaamse moslimbedevaartgangers die de Hadj willen bijwonen. In dit kader zal een consulaire agent naar Suriname worden gestuurd om de formaliteiten te vergemakkelijken.

Een ander cruciaal aspect van de besprekingen betrof de economische samenwerking tussen Suriname en Saudi-Arabië. Gesprekken over olie en gas, waarbij Saudi-Arabië ‘s werelds grootste oliemassa bezit, resulteerden in positieve vooruitzichten op samenwerking. De twee landen willen nauw samenwerken om wederzijdse voordelen te behalen op het gebied van energie.

Daarnaast werden er veelbelovende afspraken gemaakt met betrekking tot de agrarische sector. Concrete stappen werden ondernomen om de samenwerking te formaliseren, met de verwachting dat technische missies binnenkort zullen plaatsvinden om de samenwerking verder te concretiseren.

De president wenste ambassadeur Alsaihani een succesvolle ambtstermijn in Suriname toe en benadrukte het belang van deze nieuwe fase in de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Saudi-Arabië. De gesprekken en overeenkomsten getuigen van een veelbelovende toekomst van samenwerking en wederzijds begrip tussen de twee naties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHistorisch moment: ambassadeur van Saudi-Arabië biedt geloofsbrieven aan in Suriname