dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Historisch besef is essentieel voor Suriname

lees ook ...

Surinaamse agro-ondernemers zien kansen op Agrofest 2024 voo...

Op vrijdag 23 februari ging de Agrofest 2024 van start in Queens Park op Barbados, met de deelname van Suriname, Cuba, Guyana en Brazilië. De opening van het evenement werd verricht door de Barbadiaan...

Politiek analist Hardeo Ramadhin benadrukte de noodzaak van historisch besef voor Suriname. Hij deed dit tijdens de presentatie van zijn boek “75 jaar VHP in politiek Suriname”. Ramadhin, die van huis uit geoloog is, stelt dat er vaak over de geschiedenis wordt gesproken zonder dat mensen de juiste kennis hebben.

Hij vindt het belangrijk dat individuen de geschiedenis van hun land bestuderen, omdat het verleden invloed heeft op het heden. Ramadhin geeft als voorbeeld de ontwikkeling van het Surinaamse kiesstelsel. Hij merkt op dat bepaalde zaken niet worden besproken, zoals de kandidaatstelling van niet-Hindoestanen door de VHP in Coronie in het verleden.

Ook vindt Ramadhin het opmerkelijk dat meer niet-Hindoestanen op de VHP hebben gestemd bij recente verkiezingen. Volgens zijn statistieken hebben 13.000 Javanen gestemd op de VHP op 25 mei 2020. Ramadhin pleit voor meer debat over de Surinaamse historie in alle aspecten. Hij stelt dat de rijkdom van Suriname juist in het verborgene zit, waarover niet wordt gesproken.

Hij geeft als voorbeeld de vertegenwoordiging van de inheemse en tribale volken. Demografisch gezien wonen deze volken niet meer zoveel in het binnenland als er wordt gesuggereerd.

Ramadhin vindt het ook belangrijk om meer te spreken over de beslissingen die in Paramaribo worden genomen. Hij stelt dat de landkaart van Suriname in samenwerking met internationale organisaties is opgesteld, en dat daarop duidelijk is aangegeven dat alle rijkdommen in Sipaliwini zitten.

De politiek analist stelt dat de overheid al lange tijd weet van deze rijkdommen, maar er weinig mee doet. Hij vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan de ontwikkeling van het binnenland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHistorisch besef is essentieel voor Suriname