maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Hindustaanse kunstbeurs ‘Experience of art’

lees ook ...

Presentatie over LEES-kracht voor leerkrachten en schoolleid...

In de Concord-zaal in het district Nickerie vond er een belangrijke presentatie plaats over het LEES-kracht project voor leerkrachten en schoolleiders. LEES-kracht staat voor Leerkrachten Educatief En...

De Stichting Gallery Singh en Suriname Hindi Parishad hielden op Zaterdag 4 Juni de 5e Kalá ká Anubhava “Experience of Art” geopend. De opening werd verricht door de Indiase Ambassadeur in Suriname Shankar Balachandran en Ex-Directeur Cultuur John Pawiroredjo. Het is de 5e editie en de expositie heeft als doelstelling om de Indiase cultuur en kunst in Suriname onder de aandacht te brengen.

De hindoestaanse cultuur staat niet los van de overige culturen die samen deel uitmaken van het cultuurlandschap van Suriname maar beïnvloedt dit landschap op een zeer positieve wijze. Op de expositie zijn kunstenaars te bewonderen zoals George Ramjiawansingh, Anand Dwarka, Vasanti Ramjiawansingh en Kavita Sewnath.

Ex-Directeur Cultuur John Pawiroredjo geeft aan dat de Indiase cultuur, onderdeel is van de culturele diversiteit van Suriname en verwijst naar het deel van ons volkslied “Hoe wij hier ook samen kwamen,” om aan te geven dat wij allemaal onderdeel zijn van de geschiedenis en samen onderdeel zullen uitmaken van de toekomst van Suriname. “Onze culturele diversiteit is een rijkdom, een rijkdom die ons op diverse manieren kan inspireren om Suriname tot ontwikkeling te brengen en ervoor te zorgen dat iedereen een welvarend leven kan hebben.

Ex-Directeur Cultuur John Pawiroredjo roept de oudere kunstenaars op om de jongere kunstenaars te begeleiden in hun kunstontwikkeling en de Hindoestaanse cultuur over te dragen zodat die continuïteit geniet. Hij feliciteert de organisaties Suriname Hindi Parishad en Stichting Gallery Singh en gaat zich persoonlijk inzetten dat deze organisaties meer bekendheid genieten en succesvol hun werk in de samenleving kunnen voltooien.

Deze expositie is bijzonder goed georganiseerd en staat als symbool voor eenheid en diversiteit zei ambassadeur Shankar Balanchandran en hebben de kunstenaars de verschillende culturen van Suriname samengevlochten met de Indiase cultuur. De ambassadeur verwijst ook naar de culturele diversiteit van de bezoekers die hij waarneemt bij de opening van de expositie “I see diversity in action here.”

George Ramjiawansingh, Organisator en Exposant, vertelt over een eigen kunstwerk waarop staat “Ala Sranansma na Koeli.” Hij zegt “Wij dragen allemaal wat mee of wat bij, wij zijn allemaal dragers en een ieder die draagt is een Koeli” Het werkstuk is bedoeld om de negatieve connotatie van het woord te verwijderen. George hoopt dat een ieder de expositie bezoekt omdat het zeer zeker de kijk op kunst van het individu de kijk op de Indiase cultuur en haar verbondenheid met andere culturen in Suriname zal verbreden.

De Voorzitter van de Stichting Hindi Persishad, De Heer Satjanand Pramsoekh is zeer tevreden met het resultaat van de expositie die hij samen met kunstenaar George Ramjiawansingh tot het leven heeft weten te roepen en verwacht dat het volgend jaar nog groter aangepakt zal worden. “Ik stond versteld van de kunstwerken en wil de samenleving sterk aanbevelen de komende dagen deze expositie te bezoeken.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHindustaanse kunstbeurs 'Experience of art'