zondag 4 juni 2023
24.7 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Hindoestaanse immigratie: Een eerbetoon aan de voorouders en hun offers

lees ook ...

Wie heeft er nog een schoorsteen thuis?

In de nieuwe Sinterklaasfilm ‘Sint Ahoy!’ hebben de pieten hun eigen originele gezichten. Er is nergens een schmink, roetveeg of krul te zien. Andy van Veen en Rik Sinkeldam van MovieCompany zijn de r...

De vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, benadrukte tijdens zijn toespraak op donderdag 18 mei 2023 bij de opening van Apravasi Nagar Milan in het district Wanica, dat Hindoestaanse immigratie niet alleen draait om het herdenken van de komst van de voorouders, maar ook om het tonen van respect voor de opofferingen die zij hebben gebracht.

Het evenement, genaamd Apravasi Nagar Milan, is georganiseerd in het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname en vindt plaats op het P&D Complex. Sharman merkte op dat het Hindoestaanse deel van de samenleving in 2023 dusdanig geïntegreerd is in het land, maar nog altijd primair Surinamer blijft.

Hij verwijst naar Suriname als “Little United Nation”, refererend aan de diverse samenstelling van de bevolking. Hij benadrukt dat de voorouders niet alleen met lege handen naar Suriname kwamen, maar ook hun beschaving, kennis en cultuur met zich meenamen.

De vicevoorzitter feliciteerde de aanwezigen en benadrukte hij het belang van het koesteren van de offers die de voorouders hebben gebracht. Hij erkent dat deze offers hebben bijgedragen aan de opbouw van Suriname en aan wat het land tot nu toe heeft bereikt.

Het evenement is georganiseerd door de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname en zal duren tot 5 juni 2023, de dag waarop Hindoestaanse immigratie wordt herdacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHindoestaanse immigratie: Een eerbetoon aan de voorouders en hun offers