vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Hindoestaanse immigratie: Een eerbetoon aan de voorouders en hun offers

lees ook ...

Santokhi en delegatie terug uit Guyana

De delegatie onder leiding van president Santokhi is gisteren teruggekeerd uit Guyana. Santokhi en zijn ambtgenoot Ali hebben gesprekken gevoerd over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Minis...

De vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, benadrukte tijdens zijn toespraak op donderdag 18 mei 2023 bij de opening van Apravasi Nagar Milan in het district Wanica, dat Hindoestaanse immigratie niet alleen draait om het herdenken van de komst van de voorouders, maar ook om het tonen van respect voor de opofferingen die zij hebben gebracht.

Het evenement, genaamd Apravasi Nagar Milan, is georganiseerd in het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname en vindt plaats op het P&D Complex. Sharman merkte op dat het Hindoestaanse deel van de samenleving in 2023 dusdanig geïntegreerd is in het land, maar nog altijd primair Surinamer blijft.

Hij verwijst naar Suriname als “Little United Nation”, refererend aan de diverse samenstelling van de bevolking. Hij benadrukt dat de voorouders niet alleen met lege handen naar Suriname kwamen, maar ook hun beschaving, kennis en cultuur met zich meenamen.

De vicevoorzitter feliciteerde de aanwezigen en benadrukte hij het belang van het koesteren van de offers die de voorouders hebben gebracht. Hij erkent dat deze offers hebben bijgedragen aan de opbouw van Suriname en aan wat het land tot nu toe heeft bereikt.

Het evenement is georganiseerd door de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname en zal duren tot 5 juni 2023, de dag waarop Hindoestaanse immigratie wordt herdacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHindoestaanse immigratie: Een eerbetoon aan de voorouders en hun offers