maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(2)

Hindoebeelden bedevaartsoord te Meerzorg in Suriname vernield

lees ook ...

State Partnership Program van de Amerikaanse ambassade

De South Dakota National Guard komt vanaf 2016 naar Suriname. Woensdag jongstleden arriveerde een groep van twintig leden voor tien dagen.  Tijdens deze missie zal  men de Openbare School (OS) Dijkvel...

De Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) heeft met afschuw kennisgenomen van de vernielingen aangebracht bij het bedevaartsoord Shri Tulsi Tirad Ghat te Meerzorg nabij de Jules Wijdenboschbrug, waarbij Hindoebeelden door onverlaten zijn vernietigd.

De traditie wil dat mandirs niet gesloten worden, zodat een ieder 1×24 uur toegang heeft tot het Godshuis. Hindoebeelden en symbolen dienen als concentratiepunt om het Goddelijke te visualiseren.

Ashok Sahai, voorzitter van het bedevaartsoord, is deze mandir enkele jaren terug al doelwit geweest van criminelen en heeft zich toen ook een soortgelijke situatie voorgedaan. De SHI roept de barbaren, die zich schuldig hebben gemaakt aan deze onacceptabele daad op, om dit soort criminele handelingen achterwege te laten en respect op te brengen voor eenieder, ongeacht ras, geloofsovertuiging, kleur en cultuur.

De verscheidenheid van de verschillende culturen maakt Suriname tot een prachtig en uniek land, waarbij verdraagzaamheid en respect voor elkaars cultuur, religie de basis vormen voor onderlinge saamhorigheid tussen alle bevolkingsgroepen.

Cedric van Samson, VHP-parlementariër, keurt het gedrag van de vandalisten af. Dit is op zijn zachtst gezegd raciaal vandalisme, want wat win je met het vernielen van religieuze beelden. Er zal voor deze onverlaten gebeden moeten worden, vindt Van Samson.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHindoebeelden bedevaartsoord te Meerzorg in Suriname vernield