zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Hindoe onderwijs Nederland sluit scholenband met vijf scholen in Suriname

lees ook ...

Training Carambola fruitvlieg voor LVV inspecteurs

van Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op vrijdag 23 september  een fruitvlieg training laten verzorgen voor zestien inspecteurs van de afdeling Plantenbescherming/ Protecti...

De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) zal een scholenband aangaan met vijf basisscholen in Suriname. Het doel van deze samenwerking is dat de leerlingen meer leren over het leven van leerlingen in Suriname en vice versa. In verband hiermee heeft first lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry, dinsdag een bezoek gebracht aan de Shri Vishnu basisschool in Den Haag. Deze school is een van de vijf basisscholen die aangesloten zijn bij SHON.

Dankzij online-verbindingen kunnen de leerlingen bijvoorbeeld projecten samen uitvoeren of aan elkaar presenteren. Indien een leerling met zijn of haar ouders op bezoek is in een van de twee landen, kunnen zij een schooldag meelopen. Ook op docenten- en directieniveau kan kennis en ervaring worden gedeeld.

Hiernaast wil de stichting ook in goede staat schoolmeubilair, ICT- en leermiddelen schenken aan de zusterscholen. Het verzoek is dat het Instituut van de First Lady hen in contact brengt met vijf scholen, die ook over een goede internetverbinding beschikken.

Schooltassenproject
SHON heeft vijf basisscholen, kinderopvangcentra en peuterspeelzalen in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Voor de derde keer opeenvolgend doen de SHON scholen een actie om behoeftige leerlingen in Suriname een volle schooltas te bezorgen bij het begin van het schooljaar.

Dit jaar worden opnieuw 500 schooltassen geschonken. Het Instituut van de First Lady zal 200 van de 500 schooltassen verdelen, de overige 300 zullen worden verdeeld door parlementsleden in de districten Saramacca, Nickerie en Coronie.

First lady Santokhi-Seenacherry kreeg tijdens het bezoek een rondleiding op de school. Ook mocht zij een interactieve gastles verzorgen aan de groepen 8. Daarbij vertelde zij hen over de ontwikkelingen in Suriname en probeerde hen te inspireren om positief te blijven onder alle omstandigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHindoe onderwijs Nederland sluit scholenband met vijf scholen in Suriname