zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

HIJ STOND OP UIT DE DOOD EN HIJ LEEFT

lees ook ...

Suriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor ...

Suriname en Jamaica streven naar sterkere bilaterale betrekkingen en willen nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit was het centrale thema tijdens het bezoek van de ...

Morgen wordt het Paasfeest gevierd, dat een nieuw testamentische versie is op het Pascha uit het oude Testament. Tijdens het Pascha werden de Israelieten door de Almachtige God bevrijd uit de slavernij in Egypte.

Daarbij moest een lam geslacht worden, waarvan het bloed aan de buitenkant van hun deur moest worden gesmeerd. Degenen in Egypte die geen schapenbloed aan hun deur hadden, van hen zou het oudste kind sterven. En dat gold ook voor hun vee. Het bloed aan de voordeur van de Israelieten was een offer om hen te bschermen tegen de Engel des doods die langs kwam.

Toen in heel Egypte alle eerstgeborenen stierven, was de Farao(Koning) daar zo kapot van, dat hij de Israelieten liet vertrekken. Maar het kreeg nog een staartje, want toen hij tot zichzelf kwam, wilde hij de Israelieten terughalen om voor hem te werken, maar hij en zijn leger kwamen om in dezelfde zee, waar de Israelieten gewoon op droge grond door waren gegaan.

Het huidige Paasfeest is gestart toen de messias (verlosser) op aarde was geweest. De Almachtige God gaf hem die Hij zijn Zoon noemt, over aan zijn vijanden om vermoord te worden, en noemt hem ook ‘het Lam’ zoals in het oude Testment.

Het bloed van het lam aan de voordeur van de Israelieten was een verwijzing naar het Goddelijk lam, die om te bewijzen dat hij was gestorven om de mens te redden van de eeuwige dood, ook OPSTOND uit de dood, zich aan de mensen liet zien, met hen sprak, hen zelf zijn doorboorde handen liet voelen. Deze HEER LEEFT ook in 2023 nog steeds.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHIJ STOND OP UIT DE DOOD EN HIJ LEEFT