maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(2)

Highway Markt kost een miljoen extra

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

De bouw van de Highway Markt kost SRD 1 miljoen meer dan was begroot. Prijzen van bouwmaterialen zijn gestegen na de begroting. Suresh Narain van aannemersbedrijf Nabo zei dit aan ‘de Ware Tijd’, die hem sprak over de vorderingen. Narain zal minder winst maken, en zal “hier en daar wat verschuiven”.  De post onvoorzien is niet ter sprake gekomen.

Het gaat om de gemeenschap, en daarom zal de aannemer een deel van de kosten op zich nemen. Men heeft al een nieuwe dak kunnen plaatsen en de vloer is ook verhoogd. Nu werkt men aan de toiletten en de schutting. Er komen nieuwe elektrische bedrading en lampen.  De visafdeling krijgt betonnen tafels, met wasbakken en kranen. Verse en droge vis (drey fisi en waran fisi) worden na de bouw in aparte ruimten aangeboden om de hygiëne te handhaven.

 “Het is voor ons een prestigekwestie in plaats van alleen geld verdienen. Ik zet iets goeds neer, zodat we later met tevredenheid kunnen terugkijken en zeggen dat ik mijn bijdrage aan het land heb kunnen leveren. Met deze opzet kan de markt zeker twintig jaar en mogelijk zelfs langer meegaan”, aldus  Narain.

Nabo heeft te kampen met vertraging van ruim een maand. Daarom zal men 20 december opleveren in plaats van medio november.  De aannemer is tevreden dat het nieuwe dak, dat enkele meters hoger is, dan het oude geplaatst kon worden voordat de regentijd ingaat. “Voor een markt is het werkbaar om zo een hoog dak te hebben, rekening houdend met bijvoorbeeld eventuele kabels. Er is niets tweedehands geplaatst; alles is nieuw. Er is nog veel te doen, maar het gebeurt in rap tempo.”

Extra werkers zijn aangetrokken om meer vertraging te voorkomen. De aannemer zegt dat het niet gaat om renovatie, maar een compleet nieuw markt. Het initiatief hiervoor kwam van parlementariër Reshma Mangre op verzoek van de gemeenschap.

Bron de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHighway Markt kost een miljoen extra