dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Hevige rukwind beschadigt watertoren, 700 mensen zonder water in Galibi

lees ook ...

Ziekenhuis bonden in actie voor uitbetaling prestatietoelage...

De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal later vandaag beslissen over het voortzetten van de acties. Het 's Lands Hospitaal heeft het werk neergelegd. De oorzaak van beide protesten is dez...

Een hevige rukwind heeft de watertoren van de gemeenschap van Galibi (Christiaankondre en Langamankondre) beschadigd, waardoor ongeveer zevenhonderd mensen momenteel zonder water zitten. Dit nieuws werd gemeld door Richardo Pane, het dorpshoofd van Christiaankondre. Pane heeft al contact opgenomen met de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Clifton Linga, die heeft toegezegd technici te sturen om zich bij het waterstation te oriënteren.

Het is nog onbekend hoe lang het zal duren voordat de watertoren volledig is gerepareerd en de watervoorziening weer op gang komt. De bewoners van Galibi zijn zeer afhankelijk van de watertoren voor hun dagelijkse behoeften, zoals koken, wassen en drinken.

Het is daarom van vitaal belang dat de reparaties zo snel mogelijk worden uitgevoerd om de normale waterdruk te herstellen en de watertoevoer weer op gang te brengen.

De lokale autoriteiten zullen de situatie nauwlettend volgen en ervoor zorgen dat er alles aan wordt gedaan om de watertoren zo snel mogelijk te herstellen. In de tussentijd wordt de gemeenschap van Galibi aangemoedigd om zo veel mogelijk water te besparen en te gebruiken voor essentiële doeleinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHevige rukwind beschadigt watertoren, 700 mensen zonder water in Galibi