dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Het wegvallen van de AVD heeft grote gevolgen

lees ook ...

Jongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS

Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vanaf woensdag de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit is gebeurd tijdens een Algemene Vergaderin...

Suriname is op meerdere gebieden geraakt, door het uitvallen van de Avondvierdaagse(Wandelmars). Vele sectoren in Suriname waren direct of indirect betrokken bij dit activiteit. Dit is de mening van Percy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel(BVSS). Het is voor hem moeilijk te constateren, dat er geen zicht is op normalisatie.

Het is nu de tweede keer dat de AVD niet doorgaat door de pandemie. Dit heeft grote gevolgen voor BVSS als initiatiefnemer, maar ook  heel Suriname is getroffen door het wegvallen van de wandelmars. Het heeft voor het land grote economische en sociale gevolgen. “Mensen kwamen zelfs uit het buitenland om mee te doen of om de wandelmars te aanschouwen en elke sector verdiende eraan.” De organisatie is door inkomstenderving achteruit gegaan, en maakt nu moeilijke tijden door. Anderen die betrokken waren bij de AVD, zoals het toerisme, de horeca en de transport zijn enkele van de bedrijven die ook geraakt zijn.

Olivieira denkt dat de toekomst er somber uitziet voor de BVSS, als er geen verandering komt. Hij is de hoofdsponsor van de wandelmars Fernandes, dan ook  erg dankbaar, dat die de organisatie financieel tegemoet is gekomen, ondanks de wandelmars stop is gezet. “Daar zijn wij heel blij mee, anders waren wij allang verzopen” zegt de voorzitter. De onderhoudskosten kunnen met harde inspanning gedekt worden volgens de voorzitter. Hij merkt op dat de overheid de organisatie nog niet heeft uitgenodigd voor een gesprek.

De BVSS vindt het niet nodig om nu gesprekkken te voeren met de wandelgroepen. “Als je met de mensen praat, moet je ze een toekomst bieden en die is er voorlopig niet”, legt Olivieira uit. “Voorlopig is het gewoon op de stoel zitten en wachten. Ook als eenieder gevaccineerd zou zijn, is dat dan nog geen garantie voor een gezonde AVD. Omdat je niet alleen de lopers hebt maar ook de toeschouwers en die kun je niet controleren.” De organisatie stelt de volksgezondheid ook centraal zegt Olivieira

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet wegvallen van de AVD heeft grote gevolgen