woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(1)

“Het volk heeft al genoeg ingeleverd”

lees ook ...

Workshop voor behoud lederschildpad voor de regio

De dienst ’s Lands Bosbeheer/ Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas op woensdag 24 mei 2023 een workshop gehouden over de implementatie en adaptatie van het Regionaal Actieplan v...

“Het volk heeft al genoeg ingeleverd.” Een aantal vakbondsleiders zijn het hier eens mee. Vijftien vakbondsleiders en enkele van hun bestuursleden hebben gedurende drie dagen geprotesteerd op het Oude Vlaggenplein tegen het beleid van de regering-Santokhi. Zij gaan dit weekend evalueren om vervolgstappen te bepalen.

“We hebben de regering getoond dat er iets leeft onder het volk,” zegt David Bakker, de trekker van de actie. De actievoerders stellen dat het land onleefbaar geworden is. Prijzen voor goederen en diensten stijgen, terwijl de regering maatregelen treft om nog meer geld bij het volk te halen, geven ze aan. Het volk heeft het geld ook niet om alle prijsverhogingen te bekostigen. Wat de zaak verergert is dat er een wet wordt aangenomen om de belastingen te verhogen terwijl het volk doodgaat, zegt Bakker.

De protesterenden willen een leefbaar land voor iedereen. Het hoeft niet tot een massademonstratie te komen, merkt Lloyd Pool van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo op. Hij hoopt dat de regering nu al luistert, voordat het volk massaal op straat komt. “Ik denk niet dat de regering dat wil.”

Bakker roept de samenleving op om ook haar stem te laten horen, want op Facebook klagen hoe slecht het gaat, daar bereik je niets mee.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Het volk heeft al genoeg ingeleverd"