vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
4
(1)

Het visserijbeleid zal worden nageleefd

lees ook ...

Verhoogde inspecties en ondersteuning voor ondernemers in Ni...

In een recente ontwikkeling die de samenwerking tussen overheidsinstanties en het bedrijfsleven benadrukt, organiseerde de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, O...

In zijn bijdrage tijdens aan de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in de Nationale Assemblee, besteedde President Santokhi aandacht aan het visserijbeleid. Het staatshoofd onderstreepte op 03 november 2022 in het hoogste college van Staat, dat het visserijbeleid conform de Visserijwet, de vergunningsvoorwaarden en het Visserijmanagementplan-VMP 2021-2025, wordt uitgevoerd.

President Santokhi gaf aan dat in het VMP is vastgesteld dat het aantal uit te geven visvergunningen, het niveau van het jaar 2020 niet mag overschrijden. Ook heeft de regeringsleider opgemerkt dat het onderzoek naar de visbestanden reeds is opgestart. “Uit het resultaat zal moeten blijken of het aantal verder zal moeten worden teruggebracht”. Het staatshoofd zei ook dat er sterke indicaties zijn dat de verschillende visbestanden reeds zijn overbevist.

De regeringsleider zei dat deze visvergunningen zullen worden ingetrokken ter bescherming van de visbestanden. Deze vergunningen zullen in een later stadium opnieuw verstrekt worden onder betere voorwaarden. “Er zal ook een presidentiële commissie geïnstalleerd worden die als taak meekrijgt om de doorlichting en ordening van de totale visserijsector in orde te maken”, aldus President Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet visserijbeleid zal worden nageleefd