zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
4
(1)

Het visserijbeleid zal worden nageleefd

lees ook ...

Hanna’s Lust Playground was cleaned by the Mofina move...

The Mofina movement has cleaned the playground at Hanna's Lust. This initiative was started in order to provide long-term assistance through a planned and methodical manner and to make sure that aid a...

In zijn bijdrage tijdens aan de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in de Nationale Assemblee, besteedde President Santokhi aandacht aan het visserijbeleid. Het staatshoofd onderstreepte op 03 november 2022 in het hoogste college van Staat, dat het visserijbeleid conform de Visserijwet, de vergunningsvoorwaarden en het Visserijmanagementplan-VMP 2021-2025, wordt uitgevoerd.

President Santokhi gaf aan dat in het VMP is vastgesteld dat het aantal uit te geven visvergunningen, het niveau van het jaar 2020 niet mag overschrijden. Ook heeft de regeringsleider opgemerkt dat het onderzoek naar de visbestanden reeds is opgestart. “Uit het resultaat zal moeten blijken of het aantal verder zal moeten worden teruggebracht”. Het staatshoofd zei ook dat er sterke indicaties zijn dat de verschillende visbestanden reeds zijn overbevist.

De regeringsleider zei dat deze visvergunningen zullen worden ingetrokken ter bescherming van de visbestanden. Deze vergunningen zullen in een later stadium opnieuw verstrekt worden onder betere voorwaarden. “Er zal ook een presidentiële commissie geïnstalleerd worden die als taak meekrijgt om de doorlichting en ordening van de totale visserijsector in orde te maken”, aldus President Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet visserijbeleid zal worden nageleefd