vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
5
(1)

Het ‘Suriname Competitiveness and sector diversification Project’

lees ook ...

Ministerie van AWJ betrekt nieuw onderkomen in voormalig ‘ho...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft een nieuwe fase ingeluid met de ontvangst van de sleutels van hun nieuwe locatie aan de Lalla Rookhweg 25, voorheen bekend als '...

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken (EZ), heeft op 30 juni met directieleden en de Wereldbank een Webex meeting gehouden. Susan Bansropansingh van de afdeling Competitiveness Unit Suriname (CUS) en component coördinator van het Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD) project, hield een powerpoint presentatie over de status van het SCSD- project dat wordt gefinancierd door de Wereldbank.

Het programma voor Suriname’s Growth Enterprises (SURGE) is onderdeel van het project, waarbij in totaal 230 bedrijven rechtstreeks zullen profiteren van business development support en matching grants. Het ministerie zal investeringen plegen in micro, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) en waardeketen ontwikkeling in opkomende industrieën.

Minister Kuldipsingh geeft aan dat de betrokkenheid van alle leden van haar team vereist is om dit project voor oktober 2022 te realiseren zodat kan worden overgegaan tot het tekenen van een contract met een waarde van ongeveer US$ 3,800,000 om verder te kunnen investeren in met name de agrarische sector, toerisme sector en andere sectoren.

Het SCSD-project zal verder ook zorgdragen dat (wettelijke) hervormingen voor het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap doorgevoerd worden met name de Wet op Onroerende goederen. Verder zijn ook Suriname Electronic Single Window (SESW) platform en toerisme gerelateerde activiteiten onderdeel van het SCSD-project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet 'Suriname Competitiveness and sector diversification Project'