Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Het Surinaams onderwijs volgens het nieuwe normaal

Geplaatst

op

Homelearning

Het Ministerie van Onderwijs laat weten dat het onderwijs in Suriname zich zal moeten aanpassen aan het nieuwe normaal dat  Suriname en  de hele wereld nu beleeft. We zullen onze manier van leren en lesgeven noodzakelijkerwijs moeten wijzigen.Belangrijk om te weten is dat transformatie binnen het onderwijs in een dubbele crisis; de Covid crisis en de economische crisis,  niet makkelijk is.

Door de inspanning van het ministerie, de leerkrachten en verschillende andere actoren vinden er een aantal veranderingen plaats:

Er is geen uit het hoofd leren meer, maar Leerlingen worden klaargestoomd voor de werkelijkheid. Zij zullen leren om dingen op te zoeken, te ontdekken, vragen te stellen en kritisch leren denken en handelen. De leerkrachten zullen ook getraind worden omdat elk kind anders is. Sommige moeten horen, zien, voelen of met een stappenplan werken.Ook  zullen er opvanglessen komen voor rekenen en taal.

Er zal langzaam opgestart worden  zodat de noodzakelijke stof  goed behandeld kan worden. De samenleving draagt ook op verschillende manieren  bij aan de nieuwe manier van leren.  In het binnenland bijvoorbeeld zijn er hutten gebouwd en op bepaalde plekken zijn er  tenten geschonken.

Afstandsonderwijs is noodzakelijk en er wordt zelfsturend materiaal verschaft. Dit zal dus geen probleem zijn voor kinderen die geen internet, tv, of electriciteit hebben. Maar er zal ook een aanbieding zijn op internet. Elk kind zal in de gelegenheid zijn om te leren. – culturu.com

 

 

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen