zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Het staatsvervoer ligt weer lam

lees ook ...

Santokhi: Binnenlandse productie cruciaal voor economische g...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de U.S.-Caribbean Leaders Meeting op de Bahamas de noodzaak benadrukt van binnenlandse productie en inkomsten om economische groei in de regio te bevor...

Het openbaar vervoer dat de staat verzorgd ligt weer lam vanaf vandaag. De vervoerders aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), vinden dat de overheid zich niet heeft gehouden aan afspraken met hen. De minister van TCT Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft niets gedaan aan de verhoogde betaling zoals de OBS met hem was overeengekomen. De actie werd opgeschort, omdat er een toezegging van de bewindsman was.

De actie van toen werd opgeschort om de minister twee weken te geven, zodat hij zaken op orde kon stellen. Nu zijn wij drie weken verder en er is niets veranderd. “De minister had twee weken ruimte gevraagd. We zijn nu drie weken verder en er is nog niets gedaan aan de zaken die we waren overeengekomen” zegt de ondervoorzitter Iwan Woon aan de pers. Woon heeft in een gesprek met Nationaal Vervoer Bedrijf-directeur Fariyal Renfurm gevraagd om alvast zeventig procent uit te betalen volgens het nieuwe tarievenstelsel. De regering is nu bezig met dit nieuwe tarievenstelsel. Dit verzoek is doorgestuurd. De regering heeft hierop nog niet gereageerd. “Wat ik wilde horen is of ze ermee akkoord gaan of niet en wanneer het wordt uitbetaald. Maar ze kan me niets zeggen daarover. Daarom gaan we weer in actie totdat we iets vernemen.”

Woon en zijn collega’s zijn teleurgesteld in de regering “We lijden verlies. We moeten dagelijks bijpassen om te tanken. We kunnen onze chauffeurs niet betalen en hebben daarnaast een eigen huishouding om te onderhouden.” Volgens Woon zitten bushouders in de schuld bij pomphouders voor bedragen rond SRD.50.000,- . “Yu no kan drai wan onderneming dan yu abi soso verlies toch?”  zegt hij verder. Pogingen om de NVB-directeur  en de TCT- minister te spreken zijn op niets uitgelopen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet staatsvervoer ligt weer lam