zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

lees ook ...

Bedreigde garnalensoorten in Surinaamse wateren

In de Surinaamse wateren vinden we zowel marine- als seabobgarnalen, maar beide soorten worden bedreigd, de ene door overbevissing en de andere door klimaatverandering. Minister Parmanand Sewdien van ...

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze regering. Dit deelden zij mee tijdens een persconferentie die donderdag jongstleden werd gehouden. Gum Air wil na inhaal van de  betalingsachterstand doorgaan met de dienstverlening aan de overheid.

Leerkrachten die in de zuidelijke dorpen zijn gestationeerd moeten per vliegtuig vertrekken. De overheid heeft een overeenkomst met Gum Air, maar het bedrijf weigert nu zijn dienst te verlenen, omdat er een grote betalingsachterstand bij het bedrijf bestaat. Op kosten van de waarnemend president Ronnie Brunswijk kwamen de leerkrachten naar de stad aan het begin van de Paasvakantie.

Blue Wings is wel bereid zijn diensten te verlenen, maar de leerkrachten weigeren naar hun standplaats te vliegen met deze maatschappij. Dit is volgens Bennanon “frappant”, omdat ze wel met Blue Wings naar Paramaribo zijn gekomen.

Ori: “We hebben betalingsachterstanden bij de vliegmaatschappij en we moeten natuurlijk letten op de centen. Terecht dat de maatschappij zegt dat ze wil worden betaald vóór de volgende dienstverlening.”

Het ministerie van Financiën heeft volgens Natasia Bennanon, directeur van Administratief en Technisch Beheer, beloofd dat de schuld van ongeveer SRD 3 miljoen en iets meer dan achttienduizend US-dollar “elk moment” gestort kan worden. Zodra het ministerie het bedrag stort op de rekening van de vliegmaatschappij, gaat het bedrijf door met de vluchten.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet probleem van transport leerkrachten binnenland